avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice angajament ferm nelegalizat
Discuție deschisă în Achiziţii publice

angajament ferm nelegalizat

Buna ziua!

1. In cadrul unei licitatii un ofertant s-a prezentat cu sustinere tehnica/profesionala din partea altei firme, dar acest angajament de sustinere nu a fost legalizat la notar. Se poate solicita ofertantului legalizarea documentului la notar sau se considera ca oferta este inacceptabila?

2. In general, daca un ofertant nu prezinta la depunerea ofertei unul sau mai multe documente solicitate prin Fisa de date pentru demonstrarea criteriilor de calificare, se mai poate solicita acestuia completarea ofertei cu documentele lipsa?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
ibitza78, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:01, 25 Mai 2012
1. Depinde de Autoritatea Contractanta daca va solicita sau nu legalizarea acordului de asociere cu un tert sustinator, dar oferta nu poate fi declarata inacceptabila in prima faza din acest motiv.
2. Se poate solicita ulterior deschiderii ofertelor documente care lipsesc, dar e vorba de acele documente care atesta un fapt sau o calitate si care sunt specificate in formularele tip (formularele este obligatoriu sa fie completate integral si in totalitate)
Multumesc mult pentru raspuns!
1. In general, legalizarea angajamentului se solicita doar ofertantului castigator. Depinde, cum a spus si colega, cum a solicitat AC prin fisa sa fie prezentat.
2. Se poate, dar ANRMAP mentioneaza ca solicitarea ulterioara de completare a documentelor nu trebuie sa constituie un avantaj fata de ceilalti ofertanti, deci trebuie sa aveti grija ce si cum cereti.
1. In Fisa de date AC nu a mentionat ca angajamentul sa fie legalizat la notar. Din moment ce OUG 34/2006 prevede ca acest angajament sa fie legalizat, am presupus ca este o obligatie pt ofertanti si nu trebuie specificat in FD acest lucru. Voi avea grija pe viitor.

2. Sunt confuza in legatura cu fraza "nu trebuie sa constituie un avantaj fata de ceilalti ofertanti", care stiu ca apare si in OUG 34. Spre exemplu, daca un ofertant a uitat sa prezinte un document solicitat prin Fisa de date, iar oferta sa este clasata pe primul loc in urma aplicarii criteriului de atribuire, se considera ca a le cere a completa un document lipsa constituie un avantaj fata de ceilalti ofertanti (in caz de completare ofertantul va fi declarat castigator)?

Multumesc!
OUG 34/2006
Art 44 (1) Mai multi operatori economici au dreptul de a se asocia cu scopul de a depune candidatura comuna fara a fi obligati sa isi legalizeze asocierea.
(2) A C are dreptul de a cere legalizarea asocierii, numai in cazul in care oferta comuna e declarata castigatoare si numai daca o astfel de masura reprezinta o conditie necesara pentru indeplinirea contractului.

Alte discuții în legătură

Semnare contract achizitie publica danatmr9 danatmr9 Am participat la o licitatie executie lucrari. Astazi am primit Comunicare oferta castigatoare si suntem chemati la semnare contract peste 1 saptamana. Am ... (vezi toată discuția)
Sustinatorul tehnic pentru licitatii. laritzu laritzu Buna ziua.Asa cum spune si titlul ,as vrea sa stiu care este statutul legal al sustinatorului tehnic in licitatii. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Referitor: achizitii publice - sustinator crenguta1963 crenguta1963 In ce forma trebuie prezentat un document de catre un ofertant in cadrul unei proceduri de achizitie publica, astfel incat sa fie in conformitate cu ... (vezi toată discuția)