avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice SEMNARE CONTRACT ACHIZITIE PUBLICA
Discuție deschisă în Achiziţii publice

SEMNARE CONTRACT ACHIZITIE PUBLICA

Am participat la o licitatie executie lucrari. Astazi am primit Comunicare oferta castigatoare si suntem chemati la semnare contract peste 1 saptamana.
Am mers la licitatie cu 2 subcontractanti si 2 sustinatori tehnici, cu ofera individuala ( fara asociere).

Ce documente trebuie prezentate la semnare contract? Trebuie legalizate Angajamentele ferme de sustinere? Trebuie duse contractele incheiate cu subcontractantii ( in aceleasi conditii ca si contractul cu Autoritatea Contractanta?)

MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 09:38, 22 Aprilie 2015
Luati legatura cu AC pentru ca ei trebuie sa va precizeze tot ce trebuie depus in vederea semnarii contractului.
In orice situatie, trebuie depuse contractele de subcontractare si angajamentele in forma legalizata, conform HG.925.
(2) În cazul în care ofertantul/candidatul îşi demonstrează capacitatea tehnică şi profesională invocând şi susţinerea acordată, în conformitate cu prevederile alin. (1), de către o altă persoană, atunci acesta are obligaţia de a dovedi susţinerea de care beneficiază, de regulă, prin prezentarea unui angajament ferm al persoanei respective, încheiat în formă autentică, prin care aceasta confirmă faptul că va pune la dispoziţia candidatului/ofertantului resursele tehnice şi profesionale invocate. Persoana care asigură susţinerea tehnică şi profesională nu trebuie să se afle în situaţia care determină excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180 şi ale art. 181 lit. a), c1) şi d).

In Fisa de date nu se solicita ( cum se solicita la alte proceduri de atribuire).

Textul de mai sus e din OUG 34, in HG 925 nu apare nimic de legalizare , ci se tot refera la un angajament "ferm".
Se poate legaliza ulterior semnarii contractului daca pana la urma Autoritatea contractanta insista cu asta?
"(Textul de mai sus e din OUG 34, in HG 925 nu apare nimic de legalizare , ci se tot refera la un angajament "ferm".
Se poate legaliza ulterior semnarii contractului daca pana la urma Autoritatea contractanta insista cu asta?"



In HG 925, art.11^1, alin.2:

"(2) Pentru a fi luată în considerare susţinerea acordată, angajamentul ferm prevăzut la art. 186 alin. (2) şi la art. 190 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă trebuie să reprezinte un instrument juridic care să asigure dreptul autorităţii contractante de a solicita, în mod legitim, îndeplinirea anumitor obligaţii de către persoana susţinătoare."
.........
"(6) Angajamentul ferm prezentat de ofertantul câştigător face parte integrantă din contractul de achiziţie publică."


Forma juridica "care să asigure dreptul autorităţii contractante de a solicita, în mod legitim, îndeplinirea anumitor obligaţii de către persoana susţinătoare", care trebuie respectata conform legii, nu conform insistentelor AC, este legalizarea.
Contractul nu poate fi semnat fara a cuprinde toate partile componente, deci inclusiv angajamentul, conform alin.6). Exceptie fac doar anumite situatii bine reglementate, (ex.garantia de buna executie, in special pe contracte de lucrari FIDIC), situatii in care este prevazut ca intrarea in vigoare a contractului are loc doar in momentul depunerii acelor documente.

Nu inteleg de ce doriti sa legalizati neaparat documentul dupa semnarea contractului, si nu inainte, atat timp cat oricum tot trebuie sa o faceti.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractant sau sustinator - conditii eligibilitate razvan911 razvan911 La o licitatie am posibilitatea de a participa insa sociatatea mea nu are o anumite acreditare ISCIR. In documentatie este precizat ca daca nu am acel ... (vezi toată discuția)
Referitor: achizitii publice - sustinator crenguta1963 crenguta1963 In ce forma trebuie prezentat un document de catre un ofertant in cadrul unei proceduri de achizitie publica, astfel incat sa fie in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Angajament ferm nelegalizat ibitza78 ibitza78 Buna ziua! 1. In cadrul unei licitatii un ofertant s-a prezentat cu sustinere tehnica/profesionala din partea altei firme, dar acest angajament de sustinere ... (vezi toată discuția)