avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... abuz banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

abuz banca

In situatia in care banca la care am un imprumut a fcaut o polita de asigurare in numele meu, fara acordul meu si mi-a debitat contul personal ce actiune am la dispozitie pentru recuperarea prejudiciului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:29, 8 Iunie 2012
Depinde de conditiile contractuale, personal am vazut contracte de credit in care banca avea stabilit dreptul de a incheia o polita de asigurare in numele imprumutatului si cesionata in favoarea ei.
Verificati in contractul de imprumut daca este stabilita o astfel de clauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursand anticipat tot creditul ramas am sansa sa recuperez platile facute pentru asigurare? relav_2010 relav_2010 Am in vedere posibilitatea rambursarii anticipate a intregii sume datorate in acest moment unei banci (am platit 3 ani pana in prezent, creditul fiind ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cesiune polita la aegrm Gica11 Gica11 Dupa incheierea politei de asigurare de locuinta banca ma obliga sa fac contract de cesiune mobiliara asupra crantelor rezultate din polita si sa-l inregistrez ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in situatia in care titularul unei credit a decedat, iar polita de asigurare a fost incheiata pe numele coplatitorului? sales2012 sales2012 Buna ziua, Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata ... (vezi toată discuția)