avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in caz de divort cine primeste custodia copiilor daca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in caz de divort cine primeste custodia copiilor daca sotia nu are serviciu,respectiv carte de munca? si sotul are o afacere personala?

Buna ziua

In cazul in care un cuplu decide sa divorteze,cui ar reveni custodia celor 2 copii minori (3,respectiv 5 ani) in conditiile in care mama nu are o sursa de venit de 2 ani,iar tatal are o afacere din care sustine financiar familia (fara carte de munca,insa). La divort, judecatorul tine cont de situatia financiara a celor doi adulti si decide in functie de asta cui sa incredinteze copiii? Au loc discutii cu minorii,adica sunt intrebati cu cine vor sa ramana? Ar putea ramane copiii alaturi de mama daca nu are serviciu? Ar putea ramane alaturi de tata care are bani,insa nu carte de munca?

Mentionez ca mama are o proprietate pe numele ei si traieste (impreuna cu minorii si sotul sau ) in casa parintilor ei.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tonylexa , utilizator 08:20, 18 Iunie 2012
80% dintre instnte dau automat castig de cauza mamelor, mai ales cand copiii sunt sub 10 ani....totusi, cautati sa va gasiti un loc de munca...
am depus cv in mai multe locuri si sper sa fie norocul de partea mea
va multumesc :)
sfat: angajati-va macar de proba....undeva , cumva.....:D
exact asta incerc sa fac ;)
multumesc mult!
Domnul nu are carte de munca, dar veniturile sale sunt legale inteleg, nu? Ca altfel, tot aia ar fi!
Veniturile pe care trebuie ambii sa le dovediti trebuie sa fie legale si nu e musai sa fie din munca, pot fi din chirii, de exemplu. Dv. ce imobil aveti pe numele dv., unde stati ori altul?

In functie de cerintele sotului din instanta, ar trebui sa negociati o intelegere sau sa va angajati un avocat, caci se schimba procedura din toamna si aveti niste termene legale de respectat in privinta intampinarii etc.

Mi-a placut mesajul larei, doar cu atentionarea asupra faptului ca nu avocatul dovedeste, probele dovedesc un fapt sau altul... iar avocatul, bun, rau, depinde de probe.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor la notar Adeea Adeea Buna ziua. Sotul meu a cerut divort pe cale amiabila la notar insa noi avem un copil de aproape 2 ani. Eu vreau copilul sa ramana la mine insa situatia ... (vezi toată discuția)
Precizare divort gabitza12 gabitza12 Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ... (vezi toată discuția)
Divort Adrian1978 Adrian1978 DACA SOTIA PLEACA IN STRAINATATE SI LASA COPII DE FAPT II ABANDONEAZA PE EI SI FAMILIA CUM POT FACE SA OBTIN UN DIVORT USOR SI CUSTODIA TOTALA A COPIILOR!!! (vezi toată discuția)