avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil transferata de la mama ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil transferata de la mama catre tata?

Buna ziua,

Fiti amabili beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului minor pana in luna decembrie 2012, in schimb am primit o oferta de munca si as vrea sa stiu, in cazul in care accept aceasta oferta,daca sotul meu poate renunta la serviciul pe care il are si sa incaseze indemnizatia. Trebuie sa renunte la serviu in momentul in care renunt eu la indemnizatie sau poate obtine indemnizatia si la o luna/doua dupa ce eu renunt la indemnizatie???
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anamariaholban , utilizator 23:15, 8 Iunie 2012
Care este data nasterii copilului?
1. Dvs. ati intrat in CCC in baza OUG 148/2005 care permite, pe parcursul CCC, intrarea in CCC a tatalui in locul mamei (deoarece copilul este nascut in 2010).

2. Dar trebuie ca si tatal sa indeplineasca conditiile de a beneficia de CCC si sa faca dosarul necesar si sa il depuna la Primarie.

3. Face cerere catre angajator de suspendare a CIM pentru a intra in CCC cu data cand dvs. renuntati la CCC (sau cu alta data pe care o doreste) iar in termen de 60 de zile trebuie sa depuna actele la Primarie.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
16.12.2010
tudorvaleriu a scris:

(deoarece copilul este nascut in 2010).

Domnule Valeriu =D>. Dar cum ati ghicit? Din punctul meu de vedere putea sa fie nascut si in decembrie 2011, iar mama sa fi optat pentru concediul de un an, in baza OUG 111/2010.

@anamaria..: tatal poate intra in crestere copil oricand, cum a scris dl. Tudor Valeriu mai sus.
Pentru nasterile de dupa 1 ianuarie 2011, parintii nu mai pot schimba intre ei indemnizatia pentru concediu de crestere copil. Optiunea "care parinte intra in concediu" este definitiva.
:offtopic:
smeagul:
1. Asa este aveti dreptate dar intuitia si experienta pe aceasta sectiune de forum ma fac sa gresesc mai rar.

2. Cand citesc un mesaj de la un user mai citesc si printre randuri (asta nu inseamna ca nu am si gresit de multe ori!)

Alte discuții în legătură

Concediu pentru ingrijirea copilului pentru tata BG BG Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu informatii privind necesitatea de a intra in concediu pentru ingrijirea copilului si cel de-al dopilea parinte(respectiv ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza noua lege pt ccc ? Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Tot citesc si citesc despre modul de aplicare a noii legi pt CCC si imi dau seama ca e o mare varza care se poate interpreta la ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea celui de al doilea copil danpadure danpadure Mama e in CCC pentru coplilul nascut in oct.2010 In martie 2012 se va naste al 2-lea copil Am inteles ca daca vom prezenta la primatia ceritficatul de ... (vezi toată discuția)