avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru ingrijirea copilului pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru ingrijirea copilului pentru tata

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu informatii privind necesitatea de a intra in concediu pentru ingrijirea copilului si cel de-al dopilea parinte(respectiv tatal).Sotia mea a fost in concediu pentru ingrijirea copilului (pentru gemenii familiei noastre) un an si 11 luni. Avem informatia ca trebuie sa intru si eu o luna pentru a beneficia de indemnizatia de 600x2.
As vrea sa studiez actul normativ care prezinta aceasta situatie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:29, 3 Iunie 2015
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci, fie ca intra sau nu o luna in CCC, se reduce CCC al mamei cu o luna de zile.

2. Daca imi dati o adresa de e-mail, pe mesaj privat, va trimit OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor impreuna cu Normele de aplicare a ei.
Stimate domnule Tudor Valeriu, inteleg ca maximum 1 an si 11 luni beneficiaza un parinte(ex. mama) si 1 luna celallat parinte (tatal). Pentru acea a 24 luna, tatal poate intra in CCC chiar daca mama nu se mai intoarce la serviciu (renunta la serviciu dupa intreruperea CCC).
Multumesc!
1. Nu conteaza ce face mama copilului dupa cele 23 de luni de la nasterea copilului.

2. Dvs. puteti beneficia de CCC cel putin o luna (a 24-a) chiar daca mama nu-si mai reia activitatea dupa CCC.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil transferata de la mama catre tata? anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Fiti amabili beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului minor pana in luna decembrie 2012, in schimb am primit o oferta de munca si as ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani esanu doina esanu doina In momentul nasterii copilului, tatal are doar o vechime neintrerupta de 7 luni ( mama nu a avut serviciu niciodata si nu poate beneficia de acest ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza noua lege pt ccc ? Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Tot citesc si citesc despre modul de aplicare a noii legi pt CCC si imi dau seama ca e o mare varza care se poate interpreta la ... (vezi toată discuția)