avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani

In momentul nasterii copilului, tatal are doar o vechime neintrerupta de 7 luni ( mama nu a avut serviciu niciodata si nu poate beneficia de acest drept).
Cand tatal va avea o vechime neintrerupta de 12 luni ( iar copilul va avea varsta de 5 luni ), va mai putea beneficia de acest concediu ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: esanu doina , utilizator 14:33, 10 Octombrie 2012
Nu poate beneficia de indemnizatia pentru CCC ... cele 12 luni trebuie sa fie anterioare datei nasterii copilului ...legea este clara, se beenificaza de CCC si indemnizatia aferenta numai daca s-au realizat venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni ...
Ce statut avea tatal copilului in cele 5 luni inainte de a se angaja?
Stimate domnule Tudor Valeriu,nn Tatal copilului, inainte cu 5 luni de nasterea acestuia era fara ocupatie ( iesise din somaj la 1 septembrie 2011). Copilul s-a nascut pe data de 23 septembrie 2012.nn Va multumesc si va doresc numai bine !
1. Daca a terminat somajul pe 1 septembrie 2011 inseamna ca nu a avut venituri salariale sau perioade asimilate acestora pana a incheiat contractul individual de munca cu actualul angajator.

2. In aceasta situatie nu poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. In aceasta perioada de 6-7 luni, dupa somaj, ce a facut? A lucrat la negru, a stat acasa? Poate gasim ceva sa se potriveasca cu legea.
Stimate domn Tudor Valeriu,

Va multumesc pentru promtitudine si profesionalism.
Din pacate, in perioada de 7 luni dupa terminarea somajului, nu a lucrat.
Se pare ca, cauza este pierduta.

Toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului 2011 studente timer28 timer28 buna ziua! am si eu o intrebare, am nascut in luna iulie iar din luna septembrie sunt studenta la zi . pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? ... (vezi toată discuția)
Stabilire stagiu cotizare pentru indemnizatie crestere copil miha_r miha_r Bună ziua, Referitor la stagiul de cotizare pentru indemnizatie crestere copil, am următoarele intrebari: 1. Este nevoie ca cele 12 luni minime de cotizare ... (vezi toată discuția)
Plata cas - sotie ContSters72331 ContSters72331 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la cele de mai jos : - momentan sotia (are 25 ani si 7 luni , deci inca nu a implinit 26 ani , facultate ... (vezi toată discuția)