Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la cele de mai jos :
- momentan sotia (are 25 ani si 7 luni , deci inca nu a implinit 26 ani , facultate terminata , master terminat) este angajata cu 2 ore la o firma
- acum , s-a inscris la o postliceala pentru asistent farmacie (cursuri timp de 3 ani)
Vreau sa stiu daca trebuie sa mai plateasca CAS (adica sa mai stea angajata la acea firma) daca acum este inscrisa la acea postliceala .
Ma intereseaza acest lucru , deoarece vrem sa beneficiem de concediul pentru cresterea copilului , ea fiind angajata la acea firma din februarie .
1. Plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
3. - Si frecventarea scolii postliceale, la zi, este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Scoala postliceala este tot o forma de invatamant preuniversitar.
4. Legea nu prevede o varsta maxima pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sau pentru a urma cursurile de zi ale unei forme de invatamant.
Indemnizatie copil
luminit83
Buna ziua , sunt Luminita am 29 de ani de cu curand am aflat ca sunt insarcinata . Am absolvit o facultate de stat la buget 4 ani acum sunt in ultimul an la o ... (vezi toată discuția)