avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna ziua , sunt Luminita am 29 de ani de cu curand am aflat ca sunt insarcinata . Am absolvit o facultate de stat la buget 4 ani acum sunt in ultimul an la o alta scoala postliceala cu plata ,durata de studiu 3 ani. Intrebarea mea este legata de indemnizatia copilului somajul il am pe 9 luni si se termina in ianuarie 2013 , scoala postliceala o termin in august 2013 iar copilul se va naste in iulie 2013. Pot avea indemnizatie ptr ca sunt in scoala , mentinonez ca nu am intrerupere la scoala.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:36, 29 Octombrie 2012
Puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii ati fost si veti fi in perioade recunoscute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor ca perioade eligibile: somaj indemnizat si frecventarea fara intrerupere a cursurilor de zi ale unei forme de invatamant.
Va multumesc ptr raspuns. Exista limita de varsta ptr a figura ca student si ptr a beneficia de indemnizatie? medicul de familie spune ca este o limita de varsta pana in 26 ani eu am 29 frecventez cursuri la zi preuniversitare
1. Nu exista o limita de varsta pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Ce spune medicul de familie este altceva: persoanele care frecventaeza cursurile unei forme de invatamant sunt asigurate la sanatate pana la varsta de 26 de ani fara sa plateasca contributia legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas - sotie ContSters72331 ContSters72331 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la cele de mai jos : - momentan sotia (are 25 ani si 7 luni , deci inca nu a implinit 26 ani , facultate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului s.stefan s.stefan Buna ziua Sotia mea a terminat in luna iulie a anului 2013, cursurile de zi a unei forme de invatamant superior. In toamna aceluiasi an, a inceput cursurile ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie pentru ccc daca urmez cursurile unei scoli postliceala? adynaady adynaady Buna ziua!!! Am si eu o intrebare: in toamna acestui an as dorii sa ma inscriu la o postliceala cursuri zi, intrebarea mea este daca sa intampla sa raman ... (vezi toată discuția)