Buna ziua, Am un SRL, sunt unic asociat. Am fost actionat in judecata de catre o alta firma, pentru plata unor facturi. Am castigat procesul, am hotararea definitiva. Contabilul meu spune ca sumele din respectivele facturi (cu care s-a inregistrat), nu se mai pot sterge din contabilitate si ca acele sume vor trebui fie achitate (desi am castigat procesul si nu trebuie sa achit absolut nimic), fie va ramane ca obligatie neachitata. Va rog sa ma sfatuiti ce sa-i spun contabilului cum sa faca, ce operatiuni, deoarece nu mi pare corect ca desi am castigat procesul , sa fiu obligat sa platesc. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Nu inteleg totusi cum ati putut castiga acest proces,avand obligatii de plata certe ?
Daca hotararea instantei este definitiva si irevocabila ,aceste sume,care probabil se regasesc in contul 401,se pot inregistra in contul 7588, ca sume anulate.
Facturile erau pentru o serie de marfuri care in realitate nu mi-au fost livrate. Va multumesc pentru raspuns dl Trutan; spuneti-mi va rog, ca acte pentru conta, ajunge hotararea judecatoreasca definitiva ?
Daca marfurile nu au fost livrate,cum s-a creat obligatia de plata ?Se presupune ca pentru aceste marfuri s-au facut note de receptie.Este suficienta hotararea judecatoreasca definitiva.
Cum inregistrez
rodia
Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Am inregistrat in anul 2008 o factura de la un furnizor;4426,612=401=10000lei
S-a platit partial(5000lei) ... (vezi toată discuția)