avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... CONTRACT DE MUNCA - CONCEDIERE
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

CONTRACT DE MUNCA - CONCEDIERE

Buna Ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema : am o angajata care a fost trimisa sa efectueze controlul medical periodic de medicina muncii,dar nu a dorit sa se prezinte.
Conforma art 27 din Codul Muncii, contractul de munca fara Fisa de aptitudine este nul.
Ma pot folosi de acest lucru pentru a o concedia?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 9 Iunie 2012

Este vorba despre angajare si nu despre controlul periodic .. prin urmare, nu pot fi incidente dispozitiile art.27 C.mun. in speta.
Multumesc pentru raspuns!

Intr-adevar asa este : certificatul medical este obligatoriu la angajare. Dar aceasta Fisa de aptitudine nu este obligatorie pe toata durata derularii contractului de munca? persoana in cauza are Fisa expirata de un an de zile....
Examenul medical periodic se efectuează obligatoriu tuturor lucrătorilor, potriivit art.20 din HG nr.355/2007.

Refuzul salariatului de a se supune examinărilor medicale constituie abatere disciplinară, daca acest lucru este stipulat in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
Multumesc!
Da este stipulata aceasta obligatie si in Fisa Postului si in Regulamentul Intern.
In acest sens, va puteti prevala de dispozitiile art.247 si urm din Codul Muncii privind raspunderea disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa rezolv? stelianarotaru stelianarotaru Pentru unul din salariati medicul de med.muncii a eliberat fisa de aptitudine, dupa controlul medical periodic, cu valabilitate de 4 saptamani. In acest timp ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)
Dosarul de protectia muncii Ligiapetcu Ligiapetcu Se stipulează in vreo lege ca medicul de medicina muncii e obligat să semneze si dosarul de protectia muncii după efectuarea controlului medical?Si daca da, ... (vezi toată discuția)