avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii comune

Va rog sa imi dati un sfat legat de o problema cu administratia blocului in care locuiesc.
Apartamentul are o camera deasupra casei scarii, iar de jumatate de an usa de la intrare, initial de fier, acum de plastic/ aluminiu nu mai sta inchisa (nu are nici arc, nici macar clanta si broasca- distruse). Desi centrala de apartament functioneaza in aceasta perioada, tot frig este, iar parchetul se deterioreaza din cauza condensului. Nimeni nu ia nici o masura pe motiv ca nimeni nu da bani. Apartamentul este asigurat. Ce cereri scrise pot face initial pentru a se repara usa de la intrare(bun comun)?
Pentru lucrarile de izolare termica tavan casa scarii si pereti exteriori zona apartamentului meu (din cate stiu fatada e tot comuna) am nevoie de aprobarea asociatiei de proprietari?
Va multumesc mult.
Va urez Sarbatori Fericite si un nou an mai bun!
Ultima modificare: Duminică, 28 Decembrie 2008
BDANAE, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:39, 29 Decembrie 2008
Potrivit art. 11 alin.2 din Legea nr. 230/2007, Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune fără a obţine mai întâi acceptul din partea asociaţiei de proprietari.
Faceti cerere catre presedintele asociatiei si solicitati reparatia usii de la intrare. Cheltuiala o suporta toti proprietarii.
Lucrarea poate fi facuta si iarna.
Cu izolatia termica e mai dificil acum iarna. Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie. Dar faceti cerere la presedinte pentru a avea in vedere aceasta lucrare in sezonul cald. Lucrarile la partile comune se suporta de toti proprietarii conform suprafetei utile a apartamentelor care determina cota indiviza de proprietate.
Bafta si un an mai bun va doresc!

Cu scuze , cred ca ati incurcat putin raspunsurile d-le top dan . Poate raspunsul dat de dv era pentru cineva care dorea schimbarea destinatiei....

La multi ani tuturor!
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2008
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca fac izolatia pe bloc pot recupera banii de la asociatie? liveomars liveomars Buna ziua, 1.Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 10 etaje.Toti locatarii avem probleme cu izolatia,eu de exemplu iarna am mereu condens la ... (vezi toată discuția)
Izolare/anvlopare subsol (tavan). szabyku szabyku Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament aflat la parter. Sub apartament se afla boxe si garaje. In perioadele reci, mai tot timpul am probleme cu frigul ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)