avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii la banca neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii la banca neplatite

in urma cu 6 ani am scos un credit personal si din anumite motive nu l/am putut plati,azi am fost la sucursala unde am scos creditul pt a ma interesa despre suma care o datorez si mi/au spus ca nu ma gasesc in baza de date pt ca atrecut foarte mult timp si nu stiu daca este la o firma de recuperari. ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 22:49, 14 Iunie 2012
Dreptulb bancii de a cere plata datoriei, se prescrie in 3 ani de la ultima plata aca nu au intervenit cauze de intrerrupere.
Încearcă sa faci o simulare pentru un credit la orice banca și vor cauta în baza de date de rău platnici, vezi acolo ce scrie.
avvalentina a scris:

Dreptul bancii de a cere plata datoriei, se prescrie in 3 ani de la ultima plata daca nu au intervenit cauze de intrerupere.

Ce fel de operatiuni se pot include la "cauze de intrerupere"? Multumesc!
Cred ca poate fi vorba despre somatii,orice act care ar putea intrerupe prescrierea(chemare in judecata,cerere de continuare a ex.silite,etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in data de 13.02.2014 am luat un credit in valoare ... Maximmm Maximmm Buna ziua. In data de 13.02.2014 am luat un credit in valoare de 2250 Lei pe o perioada de 73 de saptamani. Sold final credit: 4644.60 Lei. Am achitat o rata ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta banca jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua. In 2008 am achizitionat un card de credit. Incepatd cu luna martie 2009 nu am mai achitat nici o rata(..ale tineretii valuri..), pana in momentul ... (vezi toată discuția)
Credit bancar dat la firma de recuperare nairpic23 nairpic23 Am luat un credit in anul 2009 si am platit cateva rate. datorita unor probleme financiare din decembrie 2009 nu am putut sa mai achit nici o rata. In ... (vezi toată discuția)