avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract vanzare-cumparare apartament nerespectat!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract vanzare-cumparare apartament nerespectat!

Buna ziua,

In decembrie anul trecut am cumparat un apartament cu prima casa de la o persoana de o etnie usor de ghicit, i-am lasat sa mai stea inca 3 luni de zile sa isi gaseasca altceva, oricum eu nu ma grabeam sa ma mut.
In contractul de vanzare cumparare scria CLAR ca pe 1 martie se va preda apartamentul (care pentru timp de 3 luni le era instrainat lor) FARA DATORII LA LUMINA SI INTRETINERE. Lucru care probabil l-ati anticipat, din moment ce am deschis acest subiect, NU S-A INTAMPLAT. Mai mult in 3 luni de iarna persoanele respective, probabil avand planul dinainte in cap, au adunat la intretinere datorii de 2000 ron si la lumina 300 lei.
Am fost nevoit sa le platesc eu, am platit lumina prin Internet Banking ca sa ramana dovada ca eu am platit-o, am platit intretinerea si pe chitanta scrie numele meu, am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca le poate trimite o scrisoare de somatie (in valoare de 300 lei, cam mult pentru mine, din moment ce oricum am suferit o pierdere mare si neasteptata, 2300 lei + rata la apartament nu iti face viata tocmai fericita).
Deci m-am lovit de clasica nu merita efortul. Problema este ca nu stiu unde s-au mutat ei, iar de la un avocat am inteles ca sa aflu de la cei care se ocupa cu apartamentele, ca ei au luat un alt apartament, e destul de complicat si costa.
Pentru administratorii de bloc exista un sistem bun pus la punct in care ei nu platesc nimic pentru recuperarea datoriilor, banii ii recupereaza avocatul de la cei care nu au platit. Noi persoanele fizice nu avem o astfel de protectie si din acest motiv unii oameni, care toata viata au trait asa facand rau altora, profita. Acestia aveau banii ca i-au primit de la mine, a fost vorba doar de rea credinta.

Intrebarea mea este, are rost/este posibil sa mai recuperez banii respectivi fara sa platesc mai mult decat am de recuperat, eventual sa ia banii avocatul de la cei care nu au platit ?
Sau trebuie sa ma resemnez si sa inghit in sec (pentru a nu stiu cata oara) si sa imi vad de treaba in continuare ?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 12:38, 12 Iunie 2012
Din moment ce scrie CLAR intr-un act ceva, de ce sa mai cer garantie !? Greseala mea este doar pentru ca nu m-am gandit ca traim in ROMANIA si asa se procedeaza. Daca pentru anumite sume nu exista o procedura rationala, inseamna ca traim in CODRU ! Si pot si eu maine sa dau o teapa cuiva si sa nu patesc nimic, daca nu depasesc limita de 2000 lei ...
Dumneavoastra sigur nu puteti, si asta pentru ca nu va sta in caracter, atata timp cat ati avut incredere in acel "om" ca va achita intretinerea..., eu m-am pus in situatia dumneavoastra si va spun sincer ca asi fii procedat la fel 100%.
Da traim in Romania si din pacate sunt si asemenea "oameni".
Sincer imi pare rau!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta judecatoareasca nexecutata graby111 graby111 buna ziua! la obiect: un vecin din bloc a acumulat o datorie de 800000 lei la intretinere si a fost dat in judecata de asociatie, aceasta obtinind o sentinta ... (vezi toată discuția)
recuperare fond de rulment carolinagherman carolinagherman Am redobandit apartamentul confiscat de stat in urma unei decizii judecatoresti prin care s-a anulat contractul de vanzare cumparare. Vechiul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap -furata si pacalita de sotul asistentei sociale-angajata de primarie--ajutati cu un raspuns- drept penal ! doderosandro doderosandro O persoana cu handicap sever ( retard mental ) care dupa moartea parintilor a fost luata din Bucuresti unde avea un apartament mostenit. A fost dusa in ... (vezi toată discuția)