avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de deces
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de deces

Buna ziua! Am o problema si as vrea sa ma ajutati daca se poate.
In anul 2011 luna august ziua 3, a decedat un pieten ce se afla la munca in germania. El se afla in timpul serviciului. Dupa mai multe probleme s-a reusit aducerea lui in tara pentru a fi inmormantat. Problema este ca din Germania i s-a dat o adeverinta de deces, la persoana care l-a adus, nefiind-u-i dat certificatul de deces original. A fost inmormantat cu acea adeverinta. D e atunci si pana acum nu s-a intrat in posesia acelui certificat el fiind in continuare dupa un an aproape viu in tara si neputand face familia nici un demers pentru pensie sau alte acte. Au fost angajati doi avocati dar au renuntat pe rand fiecare fara a da un raspuns cu privire la verificarile care au fost efectuate. Au ramas pe drumuri doi copii mici si probabil in continuare familia va apela la ajutorul mass mediei sau mai sus.
As vrea sa-mi spuneti de unde sa incepem, unde sa mergem in audienta sau la alte institutii. Problema pare a fi complexa. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: btmariuss , utilizator 09:06, 9 Iunie 2012
Mi se pare foarte ciudat ceea ce spuneti. Din cate stiu, pentru transportul unui corp neinsufletit este necesar un pasaport mortuar, care nu se elibereaza fara existenta unui certificat de deces si a altor documente (certificat de imbalsamare, adeverinta ca persoana nu a suferit de boli contagioase, raport al politiei - in cazul in care moartea a survenit ca urmare a unui accident etc).
Ati contactat casa funerara care s-a ocupat de serviciile funerare in Germania?
certificatul de deces original s-ar afla in romania, din cate inteleg, numai ca cineva il are si nu vrea sa-l dea? O sa caut firma de pompe funebre, sa vad ce zice. Banuiesc ca cert. de deces se afla la firma care l-a angajat si il tine la ea pentru a nu plati pensia *pentru copii. va multumesc si mai astept pareri si sfaturi.()

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri plata inmormantare auricailie1972 auricailie1972 sotia ma a decedat la timisoara si sora ei sa cam ocupat de procedura de inmormantare ,transport,de la timisoara la domiciliu decedatei in jud dolj.acum sora ... (vezi toată discuția)
Refuz casa de pensii acordare ajutor de deces din cauza unei stampile ContSters404501 ContSters404501 Bună ziua, mă confrunt cu o problemă de birocrație, sau rea voință în legătură cu acordarea ajutorului de deces. Să vă prezint cazul: Defunctul a ... (vezi toată discuția)
Pasaport mortuar acbin acbin Buna seara.Concubinul meu a decedat in Italia acum jumatate de an.Exista un pasaport mortuar care se afla la fratele decedatului.Am cu acest barbat un copil ... (vezi toată discuția)