avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport mortuar
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport mortuar

Buna seara.Concubinul meu a decedat in Italia acum jumatate de an.Exista un pasaport mortuar care se afla la fratele decedatului.Am cu acest barbat un copil legitim,iar fratele defunctului nu vrea sa imi dea pasaportul mortuar pentru a face toate demersurile necesare((alocatie pt copil,pensie de urmas).Ce pot face fara aceste documente caci am nevoie de pasaportul mortuar pentru ai scoate certificatul de deces.Pot obtine certificat de deces fara acest pasaport?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 23:33, 11 Septembrie 2012
Pasaportul mortuar este necesar pentru transportul corpului neinsufletit, nu pentru transcrierea decesului. Interesati-va la primaria ultimului domiciliu al concubinului, poate familia a inregistrat deja decesul
In principiu, sunt necesare urmatoarele:
- Certificatul de deces emis de autoritatile italiene (in original) apostilat conform Conventiei de la Haga din 1961 de catre Ufficio Legalizazzioni din cadrul prefecturii italiene de la locul decesului;
- Traducere legalizată in limba romana;
- Actele de stare civila ale persoanei defuncte (certificat nastere);
- Act de identitate al persoanei defuncte (CI/pasaport);
- Actul de identitate al solicitantului.
acbin a scris:

fratele defunctului nu vrea sa imi dea pasaportul mortuar pentru a face toate demersurile necesare((alocatie pt copil,pensie de urmas).


Avand in vedere interesul dvs,solicitati autoritatii sa va emita duplicatul documentului

In tara nu puteti solicita transcrierea si dvs. si familia sotului. Asteptati sa solicite dumnealor transcrierea, dupa care le solicitati sa va imprumute certificatul de deces. Este mai usor decat sa umblati dvs. dupa acte. Intrebati familia daca au solicitat acest lucru. Daca dumnealor refuza va interesati la starea civila si solicitati dvs. transcrierea. Mergeti la starea civila unde a decedat in Italia si solicitati un extras, il apostilati la prefectura din Italia,dupa care il traduceti in tara, il legalizati. Nu aveti nevoie de pasaportul de transport ci de certificatul ori extrasul de deces in original, apostilat, de cartea de identitate, certificatul de nastere, livretul militar, certificatele de nastere ale copiilor-unde defunctul sa figureze la rubrica tatalui-si buletinul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere aurisa aurisa am un baietel de 4 ani nascut in italia recunoscut de tata,dar nu suntem casatoriti ,cum ii pot face certificat romoan daca tatal la abandonat? (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)