avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela sau plasament familiar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela sau plasament familiar

buna seara. care este cea mai rapida metoda de a fi reprezentantul legal al unui copil de 15 ani? care e diferenta intre tutela si plasament? cat ar dura in timp si cat ar costa sa angajez un avocat, eu sunt plecata din tara si vreau sa aduc si copilul de aceea am nevoie sa fac actele in cel mai scurt timp. va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:46, 10 Iunie 2012
curatela ce o detin este semnata de primar si spune in felul urmator:
art.1 se instiruie curatela pe seama minorului... fiul lui ... lipsit de ingrijirea ambilor parinti.
art 2. se numeste curator (eu) domiciliata... pentru reprezentarea in actele civile, rezolvarea tuturor intereselor minorului si ingrijirea acestuia.
art. 3 cu ducere la indeplinire a prezentei dispozitii se incredinteaza SPASA tutelara.
art 4. prezenta dispozitie se comunica la DJAPL, institutia prefectului, SPAS si mie.
semnata de primar la data de 21.02. 2008
va rog sa imi spuneti daca, conform celor de la art 2., eu pot face buletin copilului sau pot imputernici pe mama care e in tara sa ii faca? va multumesc mult! si daca conform acestei curatele eu pot intra-devar scoate copilul din tara. insist asupra acestui lucru pt ca acum 4 ani cand am facut curatela nu am putut sa il scot. am fost in audienta la directorul de la pasapoarte, am intrebat la cei de la frontiera si nu se putea. mi-au spus insa ca se dezbate aceasta pb in parlament. s-a schimbat ceva in acesti ani?
Interesati-va din nou la autoritati (pasapoarte, starea civila-pt cartea de identitate). Intre timp a intrat in vigoare noul cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor in strainatate lumi71 lumi71 Pentru cine stie si ma poate ajuta: Un minor cu buletin poate calatori in strainatate cu avionul doar cu buletinul? Sigur nu trebuie pasaport? Stie cineva ... (vezi toată discuția)
Procura pentru minor pentru iesirea din tara ContSters81838 ContSters81838 Buna ziua,as dori va rog frumos sa-mi spuneti daca sotia mea care urmeaza sa plece in Romania (din Italia) pentru a duce copilul nostru pe perioada vacantei la ... (vezi toată discuția)
Iesire cu minor din tara incredintat mie susan susan Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Doresc sa ies din tara cu copilul meu minor incredintat mie spre crestere si educare printr-o hotarare de divort definitiva ... (vezi toată discuția)