avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interidictie de intrare in tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interidictie de intrare in tara

Buna ziua si bine v-am gasit.

Nu stiu daca am postat unde trebuia...daca am gresit va rog sa ma iertati.

Ma numesc Alexandra Ilie si sunt di Bucuresti.

Traiesc in concubinaj cu un cetatean libanez-american si avem impreuna un copil.
Concubinul meu a depasit dreptul legal de sedere in Ro cu 43 zile,si din acest motiv,la iesirea din tara,i s-a aplicat o amenda de 600 lei si i s-a pus interdictia de a intra in tara pe o perioada de 6 luni.
Marea mea rugaminte este sa-mi spuneti daca aceasta interdictie ar putea fi cumva anulata,avand in vedere ca avem un copil cetatean roman si este unic intretinator de famile.

Va multumesc din suflet.

Cu respect,

Alexandra Ilie
Cel mai recent răspuns: crialex , utilizator 11:52, 29 Decembrie 2008
Ma bucur de cunostiinta!=D>
Multumesc pt primire.
interdictia de intrare in tara - poate fi ridicata doar de autoritatile tarii ce a pus asemenea interdictie. Nu exista modalitati sa o anulezi. Chiar si in cazul in care asemenea interdictii au un caracter temporar, chiar si la expirarea termenului de interdictie, decizia de a-ti permite sa intri in tara apartine in exclusivitate, in mod subiectiv, autoritatile de la hotar. Aceeasi afirmatie este valabila si in cazul vizelor eliberate de consulatele respective. Un asemenea refuz nu poate fi contestat...
Finalmente sunt 2 optiuni, in opinia mea:
1. Te adresezi de multiple ori la consulatul lor pina cind nuti elibereaza viza/nuti permit intrarea (depinde de rabdarea pe care o ai)
2. adresezi un demers catre Miniterul Afacerilor Externe din Ro solicitind un raspuns oficial despre posibilitatea sau imposibilitatea ridicarii interdictiei etc.
Oricum, avind in vedere ca dreptul de a permite unui strain de a intra in tara la fel ca si dreptul de a-i refuza intrarea - sunt, in principiu, subiective. Astferl autoritatile pot lua o decizie sau alta la propria lor consideratiune, chiar si nemotivat.
Multumesc mult pt raspuns.
Acum,sotul meu este in Liban,si chiar astazi a fost la Ambasada Romaniei in Liban,a vorbit cu consulul,dar acesta i-a spus ca el nu poate ridica aceste interdictii...nu i-a dat nici o explicatie,nu i-a spus ce altceva ar putea face.


Inca o data,multumesc si Sarbatori Fericite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicere vizita tel aviv angelhorvat angelhorvat Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Mama mea a plecat astazi in Israel in vizita pentru 14 zile, (bilet cumparat dus-intors cu compania aeriana a ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean strain, depasirea vizei... dan_daniel dan_daniel Situatia este urmatoarea....M-am casatorit cu un cetatean strain, non-UE, acum cateva saptamani. Viza dumneai era expirata de cateva luni bune datorita unei ... (vezi toată discuția)
Viza romana pentru cetatean libanez vizaromania vizaromania Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie. Prietenul meu este cetatean libanez, avand viza Schengen valabila 2 ani. La consulatul Romaniei ... (vezi toată discuția)