avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Interzicere vizita Tel Aviv
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Interzicere vizita Tel Aviv

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
Mama mea a plecat astazi in Israel in vizita pentru 14 zile, (bilet cumparat dus-intors cu compania aeriana a israelului).
Cand a ajuns acolo a fost verificata/arest cred:
aprente, poze, profil, verificarea bagajului de cala, i s-a cerut sa isi dea pantalonii jos pt verificare;
Mama este invatatoare, care unde a calatorit si-a respectat viza, nu a muncit nicaieri la negru, era in vacanta, nici un antecedent care sa o clasifice in "pericol national". nu a lasat-o sa sune la consulat sa vada ce a gresit, nu a lasat-o sa stea jos (6ore) pana nu a trimis-o cu avionul inapoi la bucuresti.
As putea face o plangere la cedo? ar intra in randul discriminarii?
avea o prietena acolo care nu a raspuns la telefon, dar avea si adresa ei, avea bani la ea suficienti pt 1 luna nu pt 2 sapt. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Multumesc anticipat,
ps. am toate intentiile sa duc la bun sfarsit inceperea oricarei actiuni juridice.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:14, 30 Octombrie 2011
Pai din putina mea geografie Israel-ul nu este in Europa si nu este parte a CEDO. Oricum, daca ar fi fost parte, CEDO nu era de competenta in aceasta situatie.

Din pacate nu puteti face absolut nimic. Legislatia israeliana permite explulzarea cetatenilor straini fara motivare sau explicatie.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
:( Singura solutie este ca mama dv sa cheme in judecata – la instanta din Tel Aviv - respectivii functionari vamali. Nu cred ca merita, avand in vedere costurile.

Motivul refuzarii intrarii e important. Trebuie sa-i fi spus ceva!
Prietena mamei dv e cetatean israelian sau doar lucreaza acolo? Acesta e un motiv pentru care i s-ar refuza intrarea – pentru ca de e asa mama dv ar fi trebuit sa ceara la ambasada Israel aprobarea de a intra..
Viza poate fi respinsa in caz ca mama dv a lucrat in Israel si n-a trecut un an de la iesirea de pe teritoriul statului; mai poate fi respinsa in cazul in care avea in pasaport viza de intrare intr-un stat arab – nu e regula, dar se intampla.

Citez:
De asemenea, cetăţenii români care se încadrează în următoarele categorii trebuie să-şi verifice statutul şi să aibă permisiunea de a intra în Israel:
- persoane care au fost deportate în trecut;
- persoane care s-au aflat ilegal în Israel;
- persoane cărora li s-a refuzat intrarea în Israel în trecut;
- persoane care doresc să viziteze o persoană care lucrează în Israel;
- persoane care au rude care lucrează în Israel.

N-am idee care e legea israeliana care permite expulzarea :-/ fara explicatii.
Dar care era (dupa 1990) legea romaneasca care permitea interzicerea vizitei in Romania (natala) chiar a (ex) Regelui Mihai? Vai, cat de ospitalieri suntem noi (cu ai nostrii) si cat de neospitalieri pot fi altii cu noi cand exista masuri de securitate B-)

Probabil ca ceva nu era curat in legatura cu mama dvs., numele, bagajele dansei, sau cu scopul vizitei in Israel.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
ContSters184021, utilizator
Sigur ca masurile de securitate sunt drastice dar nu au o lege care permite expulzarea fara explicatii – exista riscul unui ”conflict” diplomatic (in primul rand). In al doilea rand: in cazul discutat nu se pune problema expulzarii – doamna nu intrase, propriu-zis, pe teritoriul israelian.

Intrarea regelui a fost interzisa in baza unor dispozitii privind securitatea nationala – autoritatile de atunci se temeau ca persoana regelui va fi un... factor destabilizator. :)
Stimata doamna, toate tarile din lumea asta pot sa nu permita accesul pe teritoriul national unui cetatean al altui stat fara nici o motivatie.

Spre exemplu veti vedea ca toate statele spun ca viza de intrare nu inseamna ca prin asta exista dreptul de a intra pe teritoriul national si daca vamesul nu ii place mutra ta nu te lasa sa intri in tara (asta se aplica inclusiv in Romania).

Cititi legea 5763/2003 (Israelian The Citizenship and Entry into Israel Law) emisa de Kneset

Alte discuții în legătură

Divort cu urmari in israel marap marap -Cetatean roman si israelian, in 2005, se casatoreste in Romania cu o romanca, pleaca in Israel, ea naste in Romania, el le face chemare si sotia si copilul ... (vezi toată discuția)
Sunt muncitoare in israel si sunt in pericol sa fiu expulzata amalya_stoica amalya_stoica buna,sunt Amalya si sunt in Israel de cativa ani ca orice roman in cautarea unui trai mai bun de viata.Am fost legala pana in momentul in care am nascut si din ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte pentru copii nascuti in israel marap marap Un cetatean roman si israelian cu domiciliul in Israel, are cu o femeie cetatean moldovean doi copii. Nu sunt casatoriti, copiii s-au nascut in Israel, el este ... (vezi toată discuția)