avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Interzicere vizita Tel Aviv
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Interzicere vizita Tel Aviv

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
Mama mea a plecat astazi in Israel in vizita pentru 14 zile, (bilet cumparat dus-intors cu compania aeriana a israelului).
Cand a ajuns acolo a fost verificata/arest cred:
aprente, poze, profil, verificarea bagajului de cala, i s-a cerut sa isi dea pantalonii jos pt verificare;
Mama este invatatoare, care unde a calatorit si-a respectat viza, nu a muncit nicaieri la negru, era in vacanta, nici un antecedent care sa o clasifice in "pericol national". nu a lasat-o sa sune la consulat sa vada ce a gresit, nu a lasat-o sa stea jos (6ore) pana nu a trimis-o cu avionul inapoi la bucuresti.
As putea face o plangere la cedo? ar intra in randul discriminarii?
avea o prietena acolo care nu a raspuns la telefon, dar avea si adresa ei, avea bani la ea suficienti pt 1 luna nu pt 2 sapt. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Multumesc anticipat,
ps. am toate intentiile sa duc la bun sfarsit inceperea oricarei actiuni juridice.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:14, 30 Octombrie 2011
Alex_Munteanu, va referiti la acea lege temporara (vorba vine) care pune in discutie drepturile cetatenilor din anumite teritorii?
A fost data deorece in acea perioada (si inainte) aveau loc atacuri teroriste masive in zona; a fost o prevedere legala necesara in virtutea sigurantei nationale. E o lege ale carei efecte, cu acordul parlamentului, pot fi in ”prelungite” in caz de ”necesitate”, dar nu mai mult de un an. Se refera la cetatenii de o anumita nationalitate – si nu e vorba despre ”occidentali” si nici chiar despre cetatenii Europei de Est. E ceea ce se numeste, generic, o lege speciala

Presupunand ca tocmai cand doamna in cauza a fost in Israel statul era ”in alerta rosie” (de terorism) ... i s-ar fi spus: ”siguranta nationala” (si pa, dar i s-ar fi spus ceva) – insa nu in baza legii mentionata de dv.

*
Care e legea romaneasca ce permite functionarilor de frontiera sa nu permita intrarea in RO a unui cetatean strain fara sa motiveze? Exceptand cauzele de "siguranta nationala" - chiar si asa ar fi "motivare" : siguranta nationala.
A refuza intrarea fara a motiva nu credeti ca poate duce la anumite "disfunctionalitati diplomatice" intre statul care refuza pe motiv "asa vreau eu" si statul al carui cetatean este cel caruia i se refuza intrarea? Motive sunt intotdeauna si cetatenii refuzati le afla.

*
In cazul discutat doamnei respective i s-a spus un motiv. Modul in care s-au purtat cu dansa, insa, e scandalos...

Sper ca angelhorvat ne mai scrie ceva... Presupunerea mea este ca prietena doamnei lucra in Israel - motiv pentru care cetateanul roman ar fi trebuit sa treaca pe la ambasada Israel in RO...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu urmari in israel marap marap -Cetatean roman si israelian, in 2005, se casatoreste in Romania cu o romanca, pleaca in Israel, ea naste in Romania, el le face chemare si sotia si copilul ... (vezi toată discuția)
Sunt muncitoare in israel si sunt in pericol sa fiu expulzata amalya_stoica amalya_stoica buna,sunt Amalya si sunt in Israel de cativa ani ca orice roman in cautarea unui trai mai bun de viata.Am fost legala pana in momentul in care am nascut si din ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte pentru copii nascuti in israel marap marap Un cetatean roman si israelian cu domiciliul in Israel, are cu o femeie cetatean moldovean doi copii. Nu sunt casatoriti, copiii s-au nascut in Israel, el este ... (vezi toată discuția)