avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu urmari in Israel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu urmari in Israel

-Cetatean roman si israelian, in 2005, se casatoreste in Romania cu o romanca, pleaca in Israel, ea naste in Romania, el le face chemare si sotia si copilul ajung in Israel.
-Aici ei locuiesc impreuna, pana la un moment dat cand ea depune plangere la politie pentru agresiune. Se intocmeste dosar si se ajunge in faza de judecata, ea parasind domiciliul conjugal.
-Prin imputernicit legal, el inainteaza si obtine divort in Romania, prin sentinta fiind obligat la plata pensiei alimentare in suma de 120 lei.
-Fosta sotie ramane cu copilul in Israel, desi locuieste fara acte legale, pe motiv ca are proces in desfasurare, referitor la agresiune.
-De asemenea, copilul fiind recunoscut de tata, ea a facut cerere la asigurarile sociale pentru a primi pensia alimentara, iar asigurarile se indreapta acum cu sume exorbitante impotriva tatalui, cu somatii si executari silite, eventual si puscarie.
Mentionez ca tatal mai are doi copii de intretinut si nu lucreaza. Daca plateste pensia alimentara in Romania, mai poate fi obligat sa o plateasca si in Israel?
Cel mai recent răspuns: marap , utilizator 19:34, 18 Iunie 2012
Buna ziua. Am si eu experienta legat de Israel in legatura cu divort si pensie de intretinere.
Am consultat avocat in Israel , o prietena avocat . Fara forme legale nu esti cetatean israelian. Deci nu vei avea niciodata justitia israeliana de partea ta.
Este lege la ei . Si deporteaza instantaneu persoanele fara forme legale chiar daca au copii .
Nu vreau sa te dezamagesc. Dar vorbesc din experienta propie.
Nici vorba de asa ceva, si eu stiam la fel. Dar mama copilului, fara cetatenie, fara forme legale, sta bine mersi in Israel de 6 ani, pe motiv ca e in proces privind agresiunea, in plus, mai si primeste indemnizatia de la asigurarile sociale, care se indreapta impotriva cetateanului israelian.
La tine e invers, presupun ca esti mama copilului unui cetatean israelian. Ai fost expulzata? A recunoscut copilul?
Procesul de divorţ , incredinţare minor şi stabilirea pensiei a fost in România deoarece copilul şi căsătoria au fost făcute in România . Aşa am inţeles eu .
Avantajul detaşat al fostului soţ .
Mai are declaraţi 2 copii minori in ingrijire in România . Deci pensia de intreţinere se diminuează considerabil. Faptul ca nu se poate dovedi venit in România la fostul soţ iar este in avantajul lui .
In România nu există sistem de asigurări sociale asemănător ca cel din Israel . Deci nu există reciprocitate de recuperare a sumelor de bani plătite de statul israelian anticipat mamei .
Fostul soţ va putea fi acuzat şi incarcerat numai pe teritoriul israelian .
Da, Cristip, ai inteles corect. Casatoria, nasterea copilului, apoi divortul, incredintarea copilului si stabilirea pensiei au avut loc in Romania, in lipsa celor doi (pt. ca ei amandoi sunt in Israel). Mai are doi copii declarati IN ISRAEL, nu in Romania. Nimeni nu umbla in Romania sa-i ceara pensie mai mare, dar in Israel are probleme grave.

Deci nu există reciprocitate de recuperare a sumelor de bani plătite de statul israelian anticipat mamei .

Mi-a spus ca cei de la asigurarile sociale israeliene il executa silit, ca i-au zis ca daca a platit pensie in Romania, sa aduca la ei dovada, ca sa-i diminueze cu cat a platit. Cum poate o femeie fara statut sa se folosesca de un copil ca sa ramana in Israel si sa fie atat de protejata de lege, in timp ce el, cetatean cu drepturi, merge la inchisoare???
Eu cred ca nu cunoaste legea, nu-si permite un avocat, mi-e mila de el, e cumnatul meu, as face ceva pentru el, dar nu stiu ce....:((
Poate nu era nevoie sa cunoasca el personal legea .
In Israel i se imputa pentru ca i-au gasit venituri in perioada cat au fost casatoriti . Pt perioada cat nu mai are venituri dupa divort trebuia sa deschida el proces acolo .
Sa caute pe internet in limba lor ebraica un site ce este asemanator ca acesta pe care scriem noi. Doar ca e in limba ebraica. Lawers este traducerea in engleza ca denumire. Nu mai am adresa exacta deoarece nu mai am calculatorul pe care m-am documentat .
Venitul minim intre cele 2 tari difera . El este obligat prin venitul minim din Israel. Este de 5 ori mai mare in comparatie cu al nostru.
Pt inceput sa dovedeasca platile efectuate in Romania.

Alte discuții în legătură

Pensie intreþinere cristip cristip Am copil incredinţat in urma divorţului inca din anul 2006 . S-a stabilit atunci un cuantum de 137.5 dolari ca pensie de intreţinere din partea fostei ... (vezi toată discuția)
Sunt muncitoare in israel si sunt in pericol sa fiu expulzata amalya_stoica amalya_stoica buna,sunt Amalya si sunt in Israel de cativa ani ca orice roman in cautarea unui trai mai bun de viata.Am fost legala pana in momentul in care am nascut si din ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte pentru copii nascuti in israel marap marap Un cetatean roman si israelian cu domiciliul in Israel, are cu o femeie cetatean moldovean doi copii. Nu sunt casatoriti, copiii s-au nascut in Israel, el este ... (vezi toată discuția)