avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu urmari in Israel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu urmari in Israel

-Cetatean roman si israelian, in 2005, se casatoreste in Romania cu o romanca, pleaca in Israel, ea naste in Romania, el le face chemare si sotia si copilul ajung in Israel.
-Aici ei locuiesc impreuna, pana la un moment dat cand ea depune plangere la politie pentru agresiune. Se intocmeste dosar si se ajunge in faza de judecata, ea parasind domiciliul conjugal.
-Prin imputernicit legal, el inainteaza si obtine divort in Romania, prin sentinta fiind obligat la plata pensiei alimentare in suma de 120 lei.
-Fosta sotie ramane cu copilul in Israel, desi locuieste fara acte legale, pe motiv ca are proces in desfasurare, referitor la agresiune.
-De asemenea, copilul fiind recunoscut de tata, ea a facut cerere la asigurarile sociale pentru a primi pensia alimentara, iar asigurarile se indreapta acum cu sume exorbitante impotriva tatalui, cu somatii si executari silite, eventual si puscarie.
Mentionez ca tatal mai are doi copii de intretinut si nu lucreaza. Daca plateste pensia alimentara in Romania, mai poate fi obligat sa o plateasca si in Israel?
Cel mai recent răspuns: marap , utilizator 19:34, 18 Iunie 2012
este clar ca trebuie sa consulte un avocat din istrael care cunoaste legislatia de acolo....
In Israel doar anumite persoane pot sa fie reprezentati ai unor clienti care nu isi permit sa plateasca . Doar cei care beneficiaza de serviciile sociale . Avantajul este in favoarea fostei sotii care deja beneficiaza de ajutor .
Sunt sigur ca nici ea nu mai poate sa se retraga la o eventuala retragere a acuzatiilor.
Trebuiesc recuperati niste bani de care a beneficiat fosta sotie.
Statul israelian este necrutator in recuperare de bani si taxe.
Ok, multumesc mult pentru ajutor, voi cauta chiar eu acel site, deoarece stiu sa citesc ebraica.
Aseara am contactat eu avocat din Israel . Adresa paginii de internet de acolo v-am trimis-o in mesajele din inbox . Nu este specializat pe probleme de familie dar mi-a zis acelasi lucru " Doar un avocat in Israel poate sa ajute dar nu va scapa de ceea ce este obligat sa plateasca in Israel . Doar sa-i scada din datorie cu dovada a banilor platiti in Romania .
Copilul lui aflat la fosta sotie este israelian pentru ca are un parinte israelian.
Acel copil are protectie si ajutor de la statul israelian pana la majorat cat timp locuieste in Israel . Pt acel copil totul legat de pensie intretinere se face gratis si in favoarea lui indiferent daca unul din parinti nu este israelian .
Acolo nu e Europa.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
cristip, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru realul ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intreþinere cristip cristip Am copil incredinţat in urma divorţului inca din anul 2006 . S-a stabilit atunci un cuantum de 137.5 dolari ca pensie de intreţinere din partea fostei ... (vezi toată discuția)
Sunt muncitoare in israel si sunt in pericol sa fiu expulzata amalya_stoica amalya_stoica buna,sunt Amalya si sunt in Israel de cativa ani ca orice roman in cautarea unui trai mai bun de viata.Am fost legala pana in momentul in care am nascut si din ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte pentru copii nascuti in israel marap marap Un cetatean roman si israelian cu domiciliul in Israel, are cu o femeie cetatean moldovean doi copii. Nu sunt casatoriti, copiii s-au nascut in Israel, el este ... (vezi toată discuția)