avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intreþinere

Am copil incredinţat in urma divorţului inca din anul 2006 . S-a stabilit atunci un cuantum de 137.5 dolari ca pensie de intreţinere din partea fostei soţii deoarece ea s-a stabilit in Israel unde este şi in prezent .
Nu am primit regulat aceşti bani de ajutor pentru copil . Am renunţat a mă umili şi faptul că nu ştiam nimic legat de situaţia ei socială şi familiară , nici măcar dacă este legal stabilită in Israel.
In prezent am aflat că este cetăţean israelian cu toate drepturile unui cetăţean al acelei ţări . Acest lucru a fost posibil prin căsătoria ei acolo de peste 6 ani cu un cetăţean israelian.
Căsătoriile dintre un cetăţean israelian şi o străina sau străin sunt monitorizate timp de 5 ani . Anual familia este obligată să depună un dosar prin care işi declara veniturile amândoi soţii şi sunt in folosite in comun.
Daca acest dosar nu este depus sau acceptat se anulează casătoria chiar dacă există copii in urma casătoriei.
Nu este cazul fostei mele soţii deoarece şi-a depus anual dosarul impreună cu soţul ei.
Doresc s-o dau in judecată pentru neplata regulată a pensiei de intreţinere şi hărţuirea minorului aflat la mine , telefonic , fără să interzic comunicarea dintre minor şi familia fostei soţii .
Am doar ca probe inregistrări dintre copil şi mama ei şi cu mine . Iar acum ştiu adresa ei reala şi numele de familie care-l are de câţiva ani , poze cu membrii familiei de acolo şi cum se numesc .
Acest lucru a fost ascuns de fosta soţie timp de 6 ani şi către părinţii ei din România . Cu aceştia eu am comunicat rar doar in interesul copilului meu de câte ori l-am lăsat la ei la ţara in vacanţe .
Cum pot proceda ? Nu imi permit avocat permanent .
Mulţumesc .
Cel mai recent răspuns: cristip , utilizator 14:53, 14 Iunie 2012
Puteti formula o cerere de majorare a pensiei de intretinere, daca in prezent veniturile mamei sunt mai mari decat cele avute in vedere initial. Dvs sunteti cel care trebuie insa sa faca dovada acestor venituri.
Eu personal nu am cum sa merg in Israel sa caut si sa cer firmei la care este angajata fosta sotie.
Dar instanta poate solicita la cererea mea ca prin ministerul de interne roman sa ceara ministerului de interne israelian date concrete si reale deoarece este dosar penal pentru neplata pensiei de intretinere , instigare minor pentru trecere frauduloasa a frontierei si decaderea din drepturi ca parinte .
da, asa e: "Dvs sunteti cel care trebuie insa sa faca dovada acestor venituri."

cristip, trebuie sa intelegi ca legile in romania sunt facute pentru a-i apara pe hoti! sunt in aproximativ aceeasi situatie, cu fostul sot lucrand in SUA, si trebuie sa aduc eu adeverinta pe salariul lui! daca nu, daca ii dam in judecata, copiii nostri au "dreptul" la 25% din salariul minim pe economie in romania, ceea ce reprezinta bani de o inghetata in israel si sua...
Dacă o firmă sau societate din România primeşte o solicitare din partea unui Tribunal , este obligată să dea curs acelei solicitări şi o face.
Numai pentru noi Românii care incă mai locuim in ţară şi ne creştem copii nu se vrea .
Azi la procuratură a trebuit eu sa indic in ce bază şi ce articol din Codul penal imi sunt incălcate drepturile de părinte chiar in ţara mea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu urmari in israel marap marap -Cetatean roman si israelian, in 2005, se casatoreste in Romania cu o romanca, pleaca in Israel, ea naste in Romania, el le face chemare si sotia si copilul ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere (o situatie mai aparte ... cred) alin virgil alin virgil Buna ziua, Vin la Dvs. cu rugamintea de a ma ajuta cu o solutie la urmatoarea problema: Este vorba despre neplata pensiei de intretinere (dar asa cum am ... (vezi toată discuția)
Acord de iesire din tara copil minor CarmenBerceanu CarmenBerceanu Buba ziua. As vrea sa stiu daca am nevoie de imputernicire de a iesi din Romania cu fetita mea minora, care are pasaport israelian dar si certificat de ... (vezi toată discuția)