avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... sunt muncitoare in Israel si sunt in pericol sa fiu ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

sunt muncitoare in Israel si sunt in pericol sa fiu expulzata

buna,sunt Amalya si sunt in Israel de cativa ani ca orice roman in cautarea unui trai mai bun de viata.Am fost legala pana in momentul in care am nascut si din acel moment nu am mai avut dreptul la viza din cauza ca am dat nastere unui copil ceea ce nu aveam voie asa se spune in aceasta tara.Sunt multe de spus dar trebuie sa va spun in mare despre ce e vorba
Baietelul are 4ani si 3luni ,merge la gradinita de la 1an si jumate ,stie limba ebraica perfect,are prieteni ,ce mai e integrat in totalitate in aceasta tara,dar acum avem o mare problema.Statul Israel nu vrea sa recunoasca copiii celor care au venit sa munceasca,ne alunga fara pic de mila fata de acei copii ca ei nu au nici-o vina.Sunt o mama disperata care va cere ajutor ce pot sa fac ca sa nu ne alunge din tara pe mine si copilul meu.Nu cerem nimic ajutor financiar sau altceva decat sa ne lasa sa traim si noi .In luna martie a acestui an copilu a cazut la gradinita si si-a rupt manuta .A stat cu manuta in ghips 2luni si jumatate nu le-am cerut nimic ,nu au platit macar spitalizarea micutului .Chiar nu au pic de mila de acesti copii?Ne alunga decat cu hainele pe noi,cum ne gasesc imediat ne ia telefoanele ca sa nu mai putem lua legatura cu cineva,ne duc direct in aeroport si ne trimit imediat acasa.Va rog ma puteti ajuta ?multumes
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:49, 9 Octombrie 2012
Incercati sa luati legatura cu un avocat din Isdrael.
Nu va putem ajuta sub nicio forma intrucat acolo este o legislatie foarte diferita de legislatia europeana si CEDO nu are aplicare in cazul dvs.
Corect, singura cale de a contesta expulzarea este prin a angaja un avocat israelian. Dar daca legea prevede ca strainii care fac copii in Israel trebuie expulzati, nu prea are nici el ce face. Iar functionarii de la imigrari aplica si ei legea, nu pot sa faca altfel.

Una din solutii ar fi fost sa aplicati pentru naturalizare, dar asta trebuia facut la timp, acum nu stiu daca mai are rost. Naturalizarea in Israel este conferita in mod discretionar, asa ca nu exista garantii ca veti fi naturalizata, chiar daca indepliniti toate conditiile legale pentru naturalizare. Consecinta naturalizarii ar fi ca minorul devine supus israelian, iar la majorat va fi obligat sa execute serviciul militar in armata israeliana.

Daca minorul este fiul unui cetatean israelian, minorul este si el cetatean israelian iar in acest caz puteti cere reunificarea familiei. Prin reunificarea familiei puteti ramane in Israel pentru a avea grija de minor, dar numai in cazul in care el este cetatean israelian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu urmari in israel marap marap -Cetatean roman si israelian, in 2005, se casatoreste in Romania cu o romanca, pleaca in Israel, ea naste in Romania, el le face chemare si sotia si copilul ... (vezi toată discuția)
Cum e posibil?!!! ichimgeorge ichimgeorge o poveste incalcita si cu un final deocamdata nu prea fericit...asta pot spune despre mine care dupa o relatie in concubinaj in urma careia a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere stabilită prin acord la notar: exista vreo metodă legală de a împărți în mod egal toate cheltuielile legate de întreținerea minorilor? hmmmmmm hmmmmmm Buna ziua, Urmeaza sa divortez si avem 2 copii impreuna de 3, respectiv 5 ani. Am convenit, la nivel declarativ pana acum, ca o sa impartim timpul cu ei in ... (vezi toată discuția)