avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme carte funciara- Impozit pe ce anume? actele ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme carte funciara- Impozit pe ce anume? actele au fost facute in instanta

In anul 1999 parinti mei au cumparat o casa la tara ( Pe chitanta de mana ) Imediat In anul 2002 ambii parinti au murit.-- Dupa 12 ani Anul trecut 2011 eu cat si fratele meu. Am chemat in instanta vinzatorii si sau perfectat actele.Hotarare judecatoresca care tine loc de Act :Vinzare - cumparare. In achotararea judecatoreasca scrie ca: Parintii au cumparat de la.... la data de... ( act autentic ). Dupa care am facut cadastrul- anul acesta 2012 Am facut succesiunea la notariat. AM PLATIT IMPOZITE la notar. Acum am mers la : Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara sa facem intabularea. Am depus toate actele care au fost cerute. Dar dupa 25 zile mi-a venit acasa ca trebuie sa complectez cererea cu un ,, Document din care sa reiasa ca am platit impozitul pe tranzactia imobiliara conform art. 77^1 alin.( 6 ) Cod Fiscal. care sa facut la Instanta de judecata. Dupa cum scriam am facut actele printr-o hotarare judecatoreasca pe numele parintilor decedati. Judecatorul nu ne spus niciodata ca trebuie sa platim impozit pe ce au cumparat parintii.La succesiune am platit o gramada de bani pentru ca au trecut 10 ani si noi nu facusem succesiunea. Acum cei de la intabulare cer alte imozit pe bani. Baiatie de joc sau real si normal? CE TREBUIE FACUT ? UNDE SA PLATESC SI ACEST IMPOZIT ? #-o#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:08, 9 Iunie 2012
In situatia in care tranzactionarea bunului imobil se realiza prin notar impozitul respectiv era preluat si varsat la buget de catre notar din sumele achitate
Cum in cazul dvs este vorba despre hotarare judecatoreasca ,pentru intabularea dreptului de proprietate va revine obligatia sa achitati respectiva suma,
Dovada de plata o prezentati la OCPI care va finaliza notarea dreptului dvs de proprietate
Situatia este urmatoarea: Am facut actele pe o casa la tara -de vinzare-cumparare prin instanta de judecata. Actele de vinzare cumparare facandu-se pe numele parintilor decedati. Instanta Oltenita nu ne-a spus niciodata ca trebuie sa platim impozit. Dupa care eu si fratele meu a facut succesiunea pe acea casa. Am platit impozit la succesiune ( mare ) pentru ca succesiunea nu sa facut in termen de 2 ani de zile. Am mers sa facem intabularea la OCPI Oltenita. Am depus toate actele cerute de ei. Dar acum m-am trezit cu respingere si comunicare din partea OCPI Oltenita. In care imi scrie ca mai trebuie sa platesc impozit pe acea Hotarire Judecatoreasca de vinzare - cumparare. HABAR AM AVUT CA MAI TREBUIE SA PLATESC ASA CEVA .. Si nici nu stiu unde sa platesc acest impozit. Dupa cum am scris am platit la notariat taxa impozit la succesiune. Dar impozitul de la instanta unde si cum platesc ? Impozitul il plateste cumparatorul sau vanzatorul? In cazul nostru parintii nostri actualmente decedadi au fost cumparatori.. Cine ne poate indruma si sfatuii?

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Nu se poate ca acest cumparator sa plateasca el impozit. Eu stiu ca impozitele se aplica la cei ce obtin venituri din vanzarea unei locuinte. Fie ea si prin instanta
Mergeti la administratia financiara din localitatea unde se afla casa, pentru ca acolo veti plati impozitul:
Cod fiscal, art. 77 ind.1 alin (6) Impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se va calcula şi se va încasa de notarul public înainte de autentificarea actului sau, după caz, întocmirea încheierii de finalizare a succesiunii. Impozitul calculat şi încasat se virează până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reţinut. În cazul în care transferul dreptului de proprietate sau al dezmembrămintelor acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (3), se realizează prin hotărâre judecătorească sau prin altă procedură, impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se calculează şi se încasează de către organul fiscal competent. Instanţele judecătoreşti care pronunţă hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile comunică organului fiscal competent hotărârea şi documentaţia aferentă în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii. Pentru alte proceduri decât cea notarială sau judecătorească contribuabilul are obligaţia de a declara venitul obţinut în maximum 10 zile de la data transferului, la organul fiscal competent, în vederea calculării impozitului. Pentru înscrierea drepturilor dobândite în baza actelor autentificate de notarii publici ori a certificatelor de moştenitor sau, după caz, a hotărârilor judecătoreşti şi a altor documente în celelalte cazuri, registratorii de la birourile de carte funciară vor verifica îndeplinirea obligaţiei de plată a impozitului prevăzut la alin. (1) şi (3) şi, în cazul în care nu se va face dovada achitării acestui impozit, vor respinge cererea de înscriere până la plata impozitului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi este refuzat dreptul de a deschide carte funciara benga112 benga112 Ne este refuzat dreptul de a deschide carte funciara pe numele nostru In anul 1999 parintii au cumparat o casa la tara pe chitanta de mana,Cumparator Gigi si ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept de proprietate in baza hotararii judecatoresti - cum obtin dovada ca s-a platit impozitul pe venitul din transferul dreptului de proprietate? nsb nsb la actele necesare intabularii dreptului de proprietate in baza hotararii judecatoresti se cere si dovada achitarii impozitului pe venitul obtinut din ... (vezi toată discuția)
O mare brambureala ... rompell rompell buna ziua. am o problema. mama mea si fratii ei vor sa imi vinda casa parintilor lor, dar nu s-a facut succesiune dupa nici unul dintre parinti ,unul decedint ... (vezi toată discuția)