avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare drept de proprietate in baza hotararii ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare drept de proprietate in baza hotararii judecatoresti - cum obtin dovada ca s-a platit impozitul pe venitul din transferul dreptului de proprietate?

la actele necesare intabularii dreptului de proprietate in baza hotararii judecatoresti se cere si dovada achitarii impozitului pe venitul obtinut din transferul proprietatii, cum se obtine acest document daca persoana in cauza refuza sa-mi dea o copie dupa dovada platii impozitului? ce trebuie facut in acest caz(persoana respectiva a platit impozitul in 2011)
Pentru intabulare drept de proprietate in baza hotararii judecatoresti este necesar sa faceti dovada achitarii comisionului de 0,2% pe care il achitati la autoritatea fiscala - aferent 2012
Dovada achitarii impozitului pe venitul obtinul din transferul dreptului de proprietate se face cu decizia de impunere si chitanta platii impozitului stabilit in decizie. Aceste documente se emit pe numele celui din al carui patrimoniu "pleaca" imobilul si se elibereaza de la Directia Generala a Finantelor Publice din localitate. Instanta este obligata sa trimita hotararea judecatoreasca atunci cand aceasta a ramas definitiva la finante pentru ca acestia sa emita decizia de impunere.
Luati legatura cu cei de la Oficiul (Biroul) de Cadastru si Publicitate Imobiliara de la locul situarii imobilului sa discute cu cei de la finante sa le trimita lor decizia de impunere. Esre posibil ca cel obligat sa plateasca imozitul, sa nu-l fi platit. Discutati si la finante si spuneti ca vreti sa intabulati imobilul si aveti nevoie de aceste inscrisuri.
Calea de comunicare trebuie sa fie OCPI-Finante. Dar si dvs trebuie sa purtati discutii cu aceste institutii pentru ca sa puteti dispune de imobil.
Neprezentarea acestor inscrisuri doveditoare obliga registratorul sa va respinga cererea de intabulare conform prevederilor art. 77 indice 1 din Legea 571-Codul fiscal si a normelor de aplicare a acestei legi.
Succes
Bine si corect dar cine achita impozitul vinzatorul care a fost chemati in instanta pentru a recunoaste vinzarea casei ? Sau cel ce a cumparat casa cu ajutorul instantei ? Asta inseamna ca acel cumparator cand merge la intabulare trebuie sa platesca si impozit pe ce a cistigat in instanta ?

ynocentta a scris:

Pentru intabulare drept de proprietate in baza hotararii judecatoresti este necesar sa faceti dovada achitarii comisionului de 0,2% pe care il achitati la autoritatea fiscala - aferent 2012

Pai ce venit a castigat cel ce a cistigat casa dupa lungi procese? si dau exemplu. In anul 1994 am cumparat o casa pe acte de mana cu martori. Acum am dat in judecata pe vanzator. A venit la judecatorie si a recunoscut ca mi-a vandut casa. Judecatoria mi-a facut acte . Vinzare cumparare Am facut cadastru ,Acum eu trebuie merg la cartea funciara sa fac intabularea. Trebuie sa platesc impozit ? -Pai cine plateste cel ce a vandut ? sau amaratul care sa chinuit in instanta sa obtina acte pe casa Cumparatorul ?

Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Adriantot, moderator
Obligatia de a plati impozitul revine vanzatorului pentru ca in patrimoniul acestuia a intrat suma de bani reprezentand valoarea imobilului. Dovada achitarii impozitului este chitanta care impreuna cu decizia de impunere se ataseaza la dosarul pe care il faceti pentru cadastru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme carte funciara- impozit pe ce anume? actele au fost facute in instanta benga112 benga112 In anul 1999 parinti mei au cumparat o casa la tara ( Pe chitanta de mana ) Imediat In anul 2002 ambii parinti au murit.-- Dupa 12 ani Anul trecut 2011 eu ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat un apartament prin licitatie ContSters241723 ContSters241723 Buna ziua!AM ACHIZITIONAT UN APARTAMENT PRIN LICITATIE IN SECT 4 BUCURESTI. urmatorul pas care l-am facut dupa ce m-i sa eliberat actul a fost sa meerg sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe tranzactie mihaidumitrescu mihaidumitrescu Va rog sa ma sfatuiti cum pot obtine o decizie de impunere pe tranzactie in cazul in care am obtinut in instanta dreptul de proprietate pe un imobil(in ... (vezi toată discuția)