avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe tranzactie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe tranzactie

Va rog sa ma sfatuiti cum pot obtine o decizie de impunere pe tranzactie in cazul in care am obtinut in instanta dreptul de proprietate pe un imobil(in prealabil a existat un antecontract notarial de vinzare cumparare in care se preciza ca suma pentru imobilul in cauza a fost achitata integral de cumparator)! Instanta nu pomeneste nimic in "Hotarire" legat de impozit si nu stiu cine ar trebui sa emita o astfel de decizie. Fac precizarea ca decizia si dovada achitarii impozitului pe tranzactie mi sa cer la OCPI Giurgiu pentru inscrierea in CF a imobilului!
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:57, 28 Februarie 2015
Impozitul e datorat de vanzator. Pt ca nu ati cerut nimic in legatura cu asta, instanta nu a hotarat nimic. Platiti dvs si il actionati in judecata pe vanzator pt a va recupera banii, ar fi o varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare drept de proprietate in baza hotararii judecatoresti - cum obtin dovada ca s-a platit impozitul pe venitul din transferul dreptului de proprietate? nsb nsb la actele necesare intabularii dreptului de proprietate in baza hotararii judecatoresti se cere si dovada achitarii impozitului pe venitul obtinut din ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Vanzare -cumparare nefinalizata ramonel78 ramonel78 Buna ziua! Anul trecut am vrut sa achizitionez o casa de vacanta impreuna cu fratele meu.Am gasit casa ne-am inteles cu proprietarul sa-i dam un avans cu ... (vezi toată discuția)