avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drept la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drept la somaj

Buna ziua am o nelamurire anul acesta am terminat masterul în contabilitate nu am gasit de lucruas vrea sa stiu dc ma pot inscrie la somaj, cat este acesta, ce conditii trebuie sa îndeolinesc.
De asenea trebui sa ma înscriu la somaj pana nu dau examenul final sau dupa ce gat este vreo diferenta.
Cum este cu somaju am auzit ca ofera ei loc de munca inainte sa primesti somaj este adevarat in ce domeniu (în domeniul meu)
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:19, 9 Iunie 2012
Beneficiati de somaj dupa absolvirea studiilor. Depunerea dosarului la AJOFM se depune in termen de 60 de zile de la absolvire. Solicitati adeverinta de absolvire a studiilor de la institutia de invatamant, care va este necesara pentru obtinerea ajutorului de somaj.
la restul întrebarilor ce imi puteti spune
Si inca ceva exista vreo pb la depunerea dosarului dc in 2010 am lucrat 3 luni cu carte de munca. închierea contractului sa facut la cererea mea în 21 ian 2011 între timp firma a fost închisa în orasul meu.
Eu am lucrat într-un judet iar dosarul vreau sa îl depun in alt judet unde am resedinta fiind studenta ce acte imi trebuie
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
laura2008_angel, utilizator
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj in calitate de absolvent trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj un maxim 60 de zile de la data absolvirii.
- Data absolvirii este data incheierii ultimului an de studii (chiar si fara examenul final) data trecuta de institutie respectiva pe adeverinta pentru somaj.
- Nu conteaza daca in trecutul apropiat sau indepartat ati lucrat cu contract individual de munca (CIM).
- Conditia este ca la data inregistrarii la Agentia de Somaj sa nu fiti inscrisa la o forma de invatamant si sa nu fiti sub un CIM.

2. Daca in cele 60 de zile nu vi se ofera un loc de munca sau nu gasiti dvs. unul (conform pregatirii si experientei dvs.) atunci veti primi o indemnizatie de somaj de 250 lei timp de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea facultatii cool_girl_em cool_girl_em suntem in luna iunie, luna aceasta termin si facultatea, mai exact pe douazeci si ceva dau licenta, scris şi oral. Cand trebuie sa mi depun dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa absolvirea liceului a_li_na a_li_na Buna ziua, dupa cate zile pot depune dosarul pentru somaj dupa absolvirea liceului? (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj. anusca_tc anusca_tc Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)