in data de 28 martie am divortat de sotia mea prin acord si am semnat o tranzactie prin care baiatul ramane la mine fata la ea.sentinta nu s-a redactat inca iar de circa o luna si ceva aceasta gaseste tertipuri si punand fata sa-mi spuna ca nu vrea la mine.dar cand vine vorba de weekendurile in care baiatu merge la ea eu nu fac asa.dar numai rezist sa accept sa vad cum fata este manipulata fiind mai maricica (6ani) si sa profite de baiat care are 4 ani.m-am hotarat sa numai las baiatul atat timp cat nu avem acelasi sanse.ma expun la ceva? este legal? ce sanse sunt ca daca ma da in judecata sa imi ia baiatul?
Daca inca nu v-a fost comunicata hotararea care consfinteste invoiala dvs, atunci sunteti in termen sa declarati recurs impotriva ei. In motivarea recursului solicitati precizarea exacta a programului de vizita.
Nefiind irevocabila, nu puteti face inca plangere la politie pt nerespectarea hot. judec.
Nu are cum sa va ia baiatul, custodia fiind comuna pentru ambii parinti. Asa este si in cazul fiicei dvs de vreme ce divortul s-a pronuntat dupa intrarea in vigoare a naului cod civil.
Ceea ce ramane in discutie este stabilirea locuintei minorului, la dvs sau la mama si implicit schimbarea programului de vizita.
va multumesc insa nu prea inteleg.intrebarea mea este urmatoarea: daca in cele 2 weekenduri in care ar trebui sa-i dau baiatul si apoi sa-l iau traumatizat de la ea(ex. la serbarea de la gradi de pe 7 pana sa soseasca dansa a fost totul ok dupa a fost de nerecunoscut fiind nevoit sa plec de la serbare cu el ca sa nu perturb manifestatia) nu il mai dau la ce ma expun tiind cont ca fata este pusa sa ma sune si sa-mi spuna ca nu vrea la mine.ii este indusa starea aceasta si nu face nimic sa-i arate copilului calea dreapta asta poate si ptr ca nu sunt tatal biologic dar totusi e copilul meu.exista posibilitatea sa solicit un nou proces de paternitate in care sa arat ca desi ea m-a dat in judecata in 2008 noi nu am fost impreuna in anii 2004-2005 cand s-a nascut fata dar ca fata sa ramana cu numele meu??