avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel/recurs la divort pt program vizitare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel/recurs la divort pt program vizitare copil

Buna ziua
Am sa va expun pe scurt datele problemei pt care va solicit ajutorul.
Am incheiat un proces de divort, eu fiind partea reclamanta, in care pronuntarea hotararii a fost amanata de pe 8, pe 15, respectiv 22 Decembrie 2008.
Din casatorie au rezultat 2 copii unul de 13 ani, al doilea de 5 ani .
Cel mare a ales sa ramana cu mine, cel mic a ramas cu mama.
Astazi am fost si am vazut hotararea, respectiv programul de vizita care mi-a fost acordat – 1 si a 3-a saptamana din luna, de sambata de la ora 12 pana duminica la ora 16 si in vacante in aceleasi saptamani, sambata de la ora 10 pana duminica la ora 18.
Am inteles ca hotararea devine definitiva si irevocabila in termen de 30 de zile de la data primirii hartiei la domiciliu si ce e scris devine aplicabil numai dupa acest fapt

La ora actuala nu pot lua legatura cu copilul cel mic, interzicandu-mi-se accesul la el de catre fosta sotie, nu pot vorbi la telefon, aceasta situatie durand din momentul in care ne-am despartit in fapt, respectiv din luna septembrie 2008.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Nu sunt de acord cu acest program. Daca fac apel sau recurs, nu stiu exact care este termenul corect, in perioada celor 30 de zile legale, ce se intampla cu restul punctelor din actiune pt care s-a dat deja hotarare? Aceste puncte merg mai departe si devin dupa 30 de zile definitive si irevocabile sau raman in asteptare pana se solutioneaza cu programul de vizita?
Si inca o intrebare : Ce trebuie sa fac, cui trebuie sa ma adresez ca sa imi pot vedea copilul, cine o poate obliga sa tina cont de copil si de drepturile lui, in perioada aceasta pana la obtinerea deciziei definitive si irevocabile.
Cel mai recent răspuns: adrian costache , utilizator 17:01, 6 Ianuarie 2009
Puteti exercita calea de atac avand ca obiect modificarea in parte a sentintei civile pronuntate in ce priveste modalitatea in care a fost soulutionat capatul de cerere vizitare minor. Termenul legal este de 30 de zile de la comunicare. Pana lo o solutie definitiva si irevocabila incercati sa gasiti o cale amiabila.
Multumesc de raspuns. Dar............definitivarea divortului cand se face? la expirarea celor 30 de zile de la comunicare sau se prelungeste pana la solutionarea capatului de cerere vizitare minor? Poate deveni definitiv si irevocabil restul hotararii, mai putin capatul de cerere vizitare minor pe care l-am atacat? E mai bine sa astept ca aceasta hotarare sa devina definitiva si irevocabila, sa fiu divortat si apoi sa deschid alta actiune referitor la programul de vizita al copilului?
Cat despre cale amiabila, nu exista decat de o singura parte.........copilul cel mare se duce in vizita la mama, oricand doreste, pt ca fratii sa poate petrece ceva timp impreuna, in schimb, copilul cel mic nu are voie sa vorbeasca la telefon cu mine, nu are voie sa ma vada, cu toate ca copilul doreste sa ne vedem si sa petrecem timp impreuna.............explicatia data baiatului cel mare, la rugamintile acestuia de a-l lasa unde locuim, adica in casa bunicilor, a fost urmatoarea "nu il las, ca sa ii fac rau lui taica-tau.......si il va vedea cand va da legea, pana atunci, nu".
Din pacate, in momentul in care baiatul cel mare m-a sunat si i-a dat telefonul fratelui sau ca sa putem schimba cateva cuvinte, reactia mamei a fost una terifianta............tipete, urlete, isterii, injurii, la adresa copiilor si a mea...........
De aceea intreb de o cale care sa o aduca la realitate, copilul are dreptul sa isi vada tatal, fratele, bunicii si mama nu are putere de decizie asupra lui.........este un copil si nu un obiect.........si parerea lui conteaza, chiar daca are doar 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor. bună seara, va rog sa ma ajutați în ... dani el dani el Program vizitare minor. Bună seara, va rog sa ma ajutați în următoarea problema: In urma hotărârii judecătorești, copilul va petrece cu mine ... (vezi toată discuția)
Minor- schimbare domiciliu minor Vasilica-Irina Vasilica-Irina Buna ziua as avea o intrebare am o fata de 8 ani jumate si a fost incredintata tatalui definitiv si irevocabil eu locuiesc in spania iar fostul sot in ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătoarească program vizita Adli34 Adli34 Buna ziua, Am următoarea situație și as dori o lămurire asupra problemei. Am ordonanța președințială pentru program de vizita, iar hotărârea zice ... (vezi toată discuția)