avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Opozitia chiriasilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Opozitia chiriasilor

Buna ziua!

Va rog sa ma lamuriti in privinta urmatorului aspect: Este vorba de un contract de inchiriere pe o durata de un an de zile asupra unei singure incaperi incheiat intre X in calitate de proprietar si mai multe persoane fizice, in calitate de chiriasi care vor sa isi desfasoare o anumita activitatea de consultanta in acel spatiu.
S-a stabilit ca fiecare dintre chirias va avea un anumit orar, astfel incat activitatea de consultanta a fiecaruia sa nu se suprapuna peste programul celuilalt.
Unul dintre chirias nu isi mai permite financiar sa achite partea din chirie stabilita si gaseste o alta persoana care sa vina in locul lui pe o perioada de 6 luni care sa isi desfasoare activitatea si sa plateasca chiria, ulterior dorind dupa expirarea celor 6 luni sa se reintoarca in spatiu, insa o parte din chiriasi se opun aducerii acestei persoane in spatiul lor, practic comun.
Data fiind aceasta starea de fapt: Ce poate face chiriasul care vrea "sa cedeze" temporar partea sa (avand in vedere ca fiecare isi desfasoara activitatea pe intervale de timp in acel spatiu) in situatia in care exista opozitia celorlalti? Poate ceda locul sau si in prezenta unei astfel de opozitii? Si daca exista si acordul proprietarului?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:00, 9 Iunie 2012
Chiariasul, cu acordul expres si scris al proprietarului, poate incheia un contract de subinchiriere cu cel care va veni pe perioada de 6 luni.

Are nevoie de acordul proprietarului, nu si al co-chiriasilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme pentru proprietar in cazul subinchirierii raccone raccone Buna dimineata! Am urmatoarea speta: In calitate de proprietar persoana fizica am inchiriat un spatiu comercial catre o sc. Dupa 1 luna vine chiriasul sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)
Contract de? adrian_velicu adrian_velicu Buna seara, Detin un spatiu comercial in chirie si doresc sa diversific activitatea existenta .Firma care detine spatiul nu are voie sa aiba alte venituri ... (vezi toată discuția)