avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu leasing
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu leasing

buna ziua ,in 2008 am achizitionat um matiz in leasing (ca pers fizica)in 2010 am inceput sa raman restant lunile ,februarie, martie,aprilie neavand de unde sa mai platesc am comvenit cu firma de leasing sa o returnez, asta la 24 aprilie 2010 am semnat un proces verbal cu ei in care se descria starea masinii la predare (de buna voie ,nu recuperata de pe strada)si faptul ca mai am de platit acele rate restante .dupa ceva timp mi sa facturat si asigurarea obligatorie anuala, plus pt fiecare luna restanta cate o somatie de intarziere a cate 100ron fiecare.Am lasat totul sa decurga pana in octombrie 2011 fara sa ma interesez de ei si fara sa platesc .Am sunat la firma lor si mi au spus ca contractul meu de leasing a fost predat unei firme de recuperari si ca ei nu mai au deaface cu problema mea ,am cerut un nr de tel de la firma de recuperari ,am vorbit si am intrebat de restante: ERAU DUBLE .Imi pare rau da nu am de unde sa platesc atatia bani .si noua ne pare rau dar o sa fiti executat silit.dupa o luna primesc o recomandata de la postas pe care scria somatie de executare silita.ma duc la firma de leasing si astia imi spun ca am de platit doar jumatate din ce mi spune firma de recuperare adica restantele de care stiam din 2010 le platesc ,le duc o copie de pe chitanta si tot ei ma indruma sa vb cu executorul judecatoresc de la care primisem somatia.Ala sa enervat rau de tot ca de ce nu am platit la el si am platit la leasing .i am aratat hartia de la firma de leasing in care zice ca sant dator doar cu jumate din ce spunea el si chitanta ca am platit .Suna el la firma de recuperari si aia trimit un fax cu situatia masinii dupa ce am predat o, din care reiese ca sa vandut unei alte persoane ,in minus fata de valoarea contractului initial,si ca eu trebuie(conform contractului)sa acopar acea suma plus cheltuieli de executare.Cei de facut?"domnule executor pot sa platesc in rate?"suna la firma de recuperare si daca sunt de acord ,e ok.Zis si facut mi au trimis un angajament prin fax chiar la executor in birou ,in care ma obligam sa platesc in 6 luni suma care mai era de platit, impartita egal pe fiecare luna, in caz contrar se reia executarea silita si o declaratie scrisa de mana in fata executorului cum ca sant de acord cu cele trimise de firma de recuperari .Am platit cum au vrut ei in fiecare luna, fara sa ma abat de la intelegere in vreun fel.CE NELAMURIRE AM?cand am platit si ultima rata mi au spus ca gata sa treminat puteti fi linistit. si intreb "Da nu semnez ceva o incheiere de contract sau incetarea executarii silite nimic???Stati linistit de aici ne ocupam noi" .asta i ultimul lucru care mi lau spus .Va rog frumos ,daca poate sa ma lamureasca cineva, care se pricepe,au procedat corect ?sau pe viitor ma pot astepta si la alte surprize :ca a mai ramas de platit ceva,sau alte smecherii bancare?multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:16, 10 Iunie 2012
Alex Munteanu a scris:
nu prea avem ce sfat sa va dam pentru ca nu stim ce au facut creditorul si executorul silit dupa ce ati achitat tot debitul.

Mergeti la creditor si solicitatii sa va emita un document care sa ateste faptul ca ati achitat tot debitul.


sandyel a scris:

la care din cei trei? ca leasingul zice ca nu mai are nici o treaba si ma trimite la recuperator ,care zice ca inca nu s au virat banii in contul lor ,iar executorul spune ca firma de recuperare de 2 luni nu vine sa si ia banii pe care i au strans de la debitori.scuzati mi disperarea da dupa ce am platit tot ma vad fara nici o hartie care sa mi garanteze ca am terminat cu situatia aceasta ,doar vorbe care nu valoreaza nimic.multumesc


Alex Munteanu a scris:

Cum ati platit? Daca ati platit prin banca, ordinul de plata este de ajuns. Daca ati platit in numerar presupun ca ati primit chitanta.



sandyel


numerar la executorul judecatoresc .am chitantele toate stampilate ,semnate


Alex Munteanu
De ajuns, nu mai aveti nevoie de altceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ContSters280833 ContSters280833 buna seara,vreau sa va cer un sfat sau ajutor din partea celor specializati in astfel de probleme.In anul 2007 am luat o masina in leasing,iar in anul 2010 ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 3 ani cristian A. cristian A. Buna ziua. In luna noiembrie 2009 am fost somat de catre o firma de leasing sa platesc 4 rate restante pe care le aveam. Nu am avut aceasta posibilitate si in ... (vezi toată discuția)
Somatie sarpy sarpy am avut un leasing auto si am predat masina inainte de termen pt neposibilitatea acitarii ,am fost anuntat dupa14 luni ca in urma cu 8 luni miau vandut masina ... (vezi toată discuția)