avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie
Discuție deschisă în Executare silită

somatie

am avut un leasing auto si am predat masina inainte de termen pt neposibilitatea acitarii ,am fost anuntat dupa14 luni ca in urma cu 8 luni miau vandut masina si trebuie sa achit o suma maricicapt dobanzi ca facturile sau emis in continuaresi si o dif de bani dintre valoarea ei noua si val ei atunci ,mau sunat de la o firma de recuperari ca daca nu le achit suma vor veni cu executare silita.vreu sa stiu daca este legala.ce pot face si cum se face o astfel de executare silita si daca are voie oricine so faca :">
Cel mai recent răspuns: ami11 , utilizator 10:37, 10 Octombrie 2011
E posibil sa o faca , daca astfel era specificat in actele pe care le-ati semnat cu societatea de leasing...
Cat despre executare, ea poate fi efectuata in conditiile legii in baza unui titlu executoriu, in acest sens ...
Iar executarea o poate duce la indeplinire doar un executor autorizat
:)
Sper sa va ajute ceea ce am gasit eu referitor la executare in cazul contractelor de leasing.

Caracterul executoriu al contractului de leasing este caracter conferit în baza O.G. 51/1997 – privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing. Datorită acestei „proprietăţi”, contractul de leasing poate fi pus direct în executare, prin apelare la executorul judecătoresc. Astfel, este ocolită procedura învestirii contractului cu formulă executorie, singura formalitate ce trebuie îndeplinită fiind încuviinţarea executării silite. Odată încuviinţată executarea silită, se trece la executare prin poprire, reposesie de bunuri, ori vânzare la licitaţie a bunurilor mobile şi imobile, proprietatea utilizatorului.


[ link extern ]

Iar aici aveti un articol publicat de avocatnet.ro.

www.avocatnet.ro/content/art...
Problema cere mai multe date.
- contractul de leasing incheiata de tine si firma specifica calcularea de dobanzi in situatia expusa de tine?
- la predarea masinii s-a incheiat un proces verbal sau un alt act. A se vedea conditiile in care s-a facut predarea autovehiculului.
- penalitatile si dobanzile nu se pot calcula decat in baza unui acord intre parti. daca pe factura scrie ca se platesc penalitati pentru intarzierea la plata de___lei acea clauza din factura este nelegala existand in acest sens si o decizie a ICCJ.
- firma respectiva de recuperare credit nu face altceva decat sa te hartuiasca. ce trebuie sa stii e ca ei nu te pot executa silit, decat printr-un executor judecatoresc care in prealabil iti trimite o somatie de plata. ba mai mult decata atatexecutarea silita in cazul tau nu se poate face decat printr-un proces civil, ceia ce e destul de complicat si de costisitor, de aceia se inceaca recuperarea creantelor prin firma de recuperari.
-daca consider ca fira este prea agresiva cu persoana ta poti sa depui o plangere la politi pentru hartuire, amenintare etc. (aceste firme la inceput incep cu telefoanele vre-o20 la numar, pe urma ai sa te trezesti in posta cu fel de fel de plicuri cu dunga rosie neagra si alte culor, si in ultima faza vin si te cauta acasa. cand se intampla asa sa chemi politi.
Studiazacu ATENTIE actele care s-au incheiata.
succes.
Ma scuzati ca intevin aici,dar tot despre o somatie este vorba.
Am un credit la o banca si am trimis toate actele care atesta ca nu mai pot plati rata din cauza micsorarii venitului(somaj).
1 Banca nu vrea sa-mi inregistreze cererea de restructurare, somandu-ma sa platesc toate sumele restante care depasesc cu mult venitul meu lunar. si plus ca mai am si alt credit :(.
2.Ce pot face in situatia asta ,cum pot trimite legal cererea pentru inregistrarea venitului meu legal,care sa ateste ca nu pot plati rata care este jumatate din venitul meu actual,cu toate ca am trimis prin posta cu confirmare de primire toate documentele care atesta asta si nu am primit in acest sens nimic scris,decat confirmarea,pentru ca aici este problema lor ,vor sa discute doar telefonic ,ca sa nu fie nimic legal din partea mea,decat somatia lor scrisa,dar dovada mea scrisa nu.
3.Ma ameninta cu executarea silita .
4.Daca ar fi sa fie asa ,ce trebuie sa fac si ce procent este legal de oprit in astfel de cazuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta leasing-executare silita deab deab executare silita... Data publicarii: Luni, 4 Iulie 2011, 15:03 Va rog sa-mi dati un raspuns urgent! Cineva din familie a achizitionat in 2009 un auto marca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu leasing sandyel sandyel buna ziua ,in 2008 am achizitionat um matiz in leasing (ca pers fizica)in 2010 am inceput sa raman restant lunile ,februarie, martie,aprilie neavand de unde sa ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare debite KLAUDIIA KLAUDIIA Buna ziua!\ Incerc sa descriu problema pe scurt. Mama a avut un contract cu o soc de leasing pt achizitionarea unei masini. Ratele n-au fost platite 2 luni, ... (vezi toată discuția)