avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reinnoirea contractului unei firme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reinnoirea contractului unei firme

La parterul blocului nostru este un coafor ,cand a fost deschis acest coafor a venit la fiecare usa si a cerut semnaturi de la toti locatarii. Intrebarea mea este :
1) semnaturile acestea se iau numai o singura data?
2) trebuiesc luate periodic?
Daca trebuie luate periodic la cat timp ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:13, 11 Iunie 2012
Acordul de ia o singura data,inainte de demararea activitatii
Asociatia de proprietari nu a semnat contract cu coaforul, dupa cum spuneti in titlu, ci si-a dat acordul pentru functionarea acestuia, acord care se da o singura data la infiintare.
Deci nu aveti ce sa reinnoiti.

Pe de alta parte, daca doriti sa le mariti contributia la intretinere o puteti face in baza unei conventii semnata intre coafor si asociatie prin care aceasta va participa cu anumite cheltuieli suplimentare la cotele de intretinere. Negociati incheierea acestei conventii si ce anume cheltuieli doriti sa suplimentati.
In HG.1588/2007 exista la art.37 (5) o specificare in acest sens, dar trebuie sa mentionez ca aceasta conventie este in legatura cu consumurile care se repartizeaza pe numar de persoane, curent electric, gaze, gunoi si se excepteaza din acestea cele pentru care exista contor de masurare a consumului sau contract separat de prestare servicii (in cazul gunoiului).
(5) In situatia in care, la notificarea scrisa din partea asociatiei de proprietari, proprietarii spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta din condominiu refuza incheierea conventiei, sunt aplicabile criteriile stabilite si adoptate in acest sens de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari prin decizie scrisa si in baza constatarilor vizuale cu privire la activitatea desfasurata din punct de vedere al numarului de persoane angajate si al numarului de clienti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza Neoscafe Neoscafe Suntem chiriasi ai unui spatiu care este prevazut din constructie ça spatiu comercial. Pentru cota parte indiviza (4,78% ,adica 37 lei) , si pe care suntem de ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru in apartament , parter olivottom olivottom Buna ziua, am cumparat cu sotia un apartament la parterul unui bloc pentru infiintarea unui punct de lucru (coafor). Sotia are o Intreprindere Individuala cu ... (vezi toată discuția)