avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte indiviza

Suntem chiriasi ai unui spatiu care este prevazut din constructie ça spatiu comercial. Pentru cota parte indiviza (4,78% ,adica 37 lei) , si pe care suntem de acord sa o platim, ni se cer in plus 31 lei pentru cheltuieli cu salariul administratorului+cheltuieli privind achizitionarea de imprimate cu regim special. Ni se solicita expres sa incheiem o conventie in acest sens, iar noi nu suntem de acord cu suma de 31 lei. Suntem obligati sa incheiem conventia si sa achitam cei 31 de lei? Multumim
Cel mai recent răspuns: Neoscafe , utilizator 13:08, 30 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In general este corect, sa achitati doar cheltuieli pe cota-parte indiviza de proprietate si da, este nevoie sa incheiati o conventie de plata cu as. de proprietari. Cititi prevederile legislatiei:
Hotărâre nr. 1588 din 19/12/2007
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008

________________________________________
Este vorba de art. 37. Lecturati si vedeti in ce situatie va aflati!
Succes!
Pentru d-nul Adam Grecu.
Am citit legea, iar toate consumurile( apa, electricitate, caldura, gaz etc) sunt contorizate separat, in acest sens avand incheiate contracte cu furnizorii de utilitati, mai putin cei de la apa, pe care o platim la asociatie.
Deci, in acest sens mai suntem obligati sa incheiem conventia?
Multumim!
Dvs. v-ati adresat forumului si noi, in baza informatiilor furnizate v-am raspuns.
Cu ce v-ar deranja incheierea unei conventii?
Luati pe rand toate prevederile din conventie si le negociati cu as. prop. De pildas, nu ne spuneti daca aveti aceeasi usa de intrare - banuiesc ca nu. In acest caz toti clientii dvs. nu "produc" deranj, gunoi, etc. pe spatiul comun, dar daca luati apa-canal de la as. prop. trebuie sa participati si dvs. la repartizarea diferentelor la apa-canal, functie de nr. de angajati, eventual de clienti. Apropo's - care este obiectul de activitate al firmei?
Observati, sunt intrebari la care raspunsurile "vin" functie de informatiile pe care ni le furnizati...
Spatiul dvs. se gaseste la parterul blocului, adica "sub bloc" ? Intreb pentru a clarifica daca dvs. trebuie sa participati la cheltuielile legate de acoperis, peretii exteriori.
Sigur, avand in vedete toate acestea, firma/apt. dvs. trebuie sa i se repartizeze costuri pe cota-parte indiviza de proprietate - dar nu inteleg ce ati spus la inceput - ca pentru cpi-ul dvs. de 4,78% vi se calculeaza 37 lei si in plus vi se mai solicita si 31 lei separat ..... pentru cheltuieli cu salariul administratorului+cheltuieli privind achizitionarea de imprimate cu regim special. .
Pai salariul si achizitionarea de imprimate nu au fost calculate odata, adica nu sunt cheltuieli pe cpi?
Trebuie sa clarificati care sunt repartizarile pe procentul dvs. de cpi, de 4,78% si care sunt celelate cheltuieli (31 lei), apoi mai discutam.
Aici pe forum, undeva fiinta o rubrica cu documente utile, daca o gasiti, vedeti ca in primele pagini am postat un exemplu de conventie pe care o as. prop. o poate incheia cu un proprietar. Daca nu o gasiti, va pot trimitr pr mail o asemenea conventie - dar cum v-am spus, trebuie sa stiti foarte clar care este partea dvs. si ce obligatii mai aveti in plus fata de proprietarul unei
locuinte "normale".
Stima, AG.
La parter il blocului( nu la subsol) este spatiu prevazut din constructie, intrarea este la strada ( locatarii intra prin spatele blocului) . IAm cerut . pentru repartizarea cotei indivize, iar ei mi-au explicat ça se repartizeaza In functie de suprafata . Am fost de acord (n-as avea nici un motiv de refuz), insa cei 31 de lei in plus, au explicat ca revin 20 lei pentru salariu adm si 11 lei , ptr imprimate cu regim special. Am intrebat daca si locatarii platesc acele cheltuieli in plus, fata de suma deja stabilita ptr ei (adica 13 lei/ apartament) . Raspunsul a fost ça ei nu mai participa in plus, sunt pensionari majoritatea, insa pentru ca noi facem profit, este normal
Am cerut explicatii in scris ptr cpi, inca nu am primit raspuns:). Cei 31 lei, sunt o problema de principiu, mai putin de bani. La cheltuieli ptr acoperis, etc participa direct proprietarul. Asta este intelegerea facuta. Gunoiul este contractat direct cu firma prestatoare ( nu-l platim la asociatie) . Singurul serviciu platit asociatie este apa . Nu ma detanjeaza sa platesc suma respectiva, atat timp cat este justificata legislativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract furnizare apa elenaadriana elenaadriana Am inchiriat un spatiu intr-un bloc de locuinte, la parterul acestuia, spatiu comerciial prevazut din constructie, unde urmeaza sa functioneze o societate ... (vezi toată discuția)
Procedura stabilire cota parte indiviza avantaj avantaj In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Spatii comerciale la parterul blocului JancsiB JancsiB Spatiile comerciale de la parterul blocului sunt obligate la plata cheltuielilor comune conform cotei parti indiviza? (vezi toată discuția)