avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatii comerciale la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatii comerciale la parterul blocului

Spatiile comerciale de la parterul blocului sunt obligate la plata cheltuielilor comune conform cotei parti indiviza?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:52, 5 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De obicei DA.
Daca spatiile comerciale fac parte din imobil, atunci au de achitat "Cheltuieli pe cota-parte indiviza de proprietate" . Legea nr. 196 / 2018, Sectiunea a 5-a, Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate.
Proprietarii spatiilor comerciale trebuie sa se prezinte la sediul asociatiei cu documentele de proprietate, atunci se stabilesc ce consumuri de servicii si utilitati sunt luate prin as. prop (de obicei, apa-canal), ce obligatii are as. prop. si ce obligatii au proprietarii spatiilor comerciale si se incheie o conventie de plata intre cele doua parti.
Succes !
Multumesc!
Daca spatiul comercial este in condominiu si beneficiaza de partea comuna de constructii si de instalatii,proprietarul acestuia detine obligatia legala sa contribuie lunar la achitare cote parti comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de a nu fi membru al asociației de proprietari eugenoctavian1968 eugenoctavian1968 Se poate ca proprietarul parterului unei clădiri, (sunt acolo spații comerciale închiriate), să nu facă parte din asociația de proprietari constituită ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligate unitatile comerciale de la parterul blocului sa suporte schimbarea tevilor de scurgere apa menajera si canalizare de la subsolul blocului ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, 16 apartamente. La parterul blocului sunt 3 unitati comerciale: ... (vezi toată discuția)
Proprietarii dintr-un bloc nou au infiintat recent asociatie ... andreeauricaru andreeauricaru Proprietarii dintr-un bloc nou au infiintat recent asociatie de proprietari. Recent, am avut acces la documentele dezvoltatorului si am remarcat ca spatiile ... (vezi toată discuția)