daca sotul terorizeaza psihic sotia,verbal si chiar fizic,afectand si punand in pericol starea de sanatate si ducerea unei sarcini la termen,din cauza litigiilor groaznice,aproape zilnice.desi spune ca oricum o sa ne despartim,dar tot timpul de la capat,eu in cazul acesta si riscului la care sunt expusa vreu divortul,ca e de comun acord sau nu,ce trebuie sa fac daca sotul se razgandeste si nu vrea sa acorde divortul,care sunt etapele pe care unul dintre soti trebuie sa le urmeze? va multumesc
Divortul poate fi prin acord la notariat sau prin instanta in caz de dezacord. Daca e de acord cu divortul mergeti amandoi la notar.
Daca nu, ar trebui sa inaintezi o actiun
e de divort la judecatoria in raza careia aveti ultimul domiciliu comun. deocamdata ceri divortul, dar daca intre timp se naste copilul va trebui sa ceri custodia exclusicva a acestuia (dat fiind comportamentul violent si iresponsabil al tatalui) si plata pensiei de intretinere.
Daca divortul se va finaliza inainte de nasterea copilului, atunci va trebui sa faci o actiune separata pt a rezolva aceste aspecte.
Nu va conta daca e de acord sau nu, casatoria se va desface mai devreme sau mai tarziu.
Ar trebui ca urgent el sa paraseasca domiciliul comun. Tu ai dreptul de a te adresa atat politiei cu o plangere penala, cat si instantei de judecata pentru a obtine un ordin de restrictie impotiva acestuia. Mergi si la INML pt o scoate certificat medico-legal care sa constate aceste violente. Iti va folosi mai tarziu.
Multa sanatate si putere.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Renuntarea la divort !!
kyddy
Buna ziua , de o saptamana am fost la judecatorie si am bagat actele de divort in prezenta unui avocat .....Am termenul in septembrie.Intrebarea mea e: Daca ... (vezi toată discuția)