avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parintii pot acorda tutela minorului unei rude?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parintii pot acorda tutela minorului unei rude?

Buna.
Un minor va locui in strainatate aprox. 6-8 luni cu o ruda. Parintii raman in Romania si ma intreb daca exista vreo prevedere legala care permite acestora sa acorde tutela minorului acelei rude cu care copilul va locui. Daca DA, asta se face la notar sau prin instanta?

Merci!

Alte discuții în legătură

Acordare tutela copilului minor, fratelui meu si cumnatei mele_pentru al ajuta sa studieze in strainatate PaulaBogdan PaulaBogdan Buna ziua, Am un baiat in varsta de 14 ani care doreste sa plece in strainatate la fratele si cumnata mea, pentru a studia liceul. Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ruxandra-maria ruxandra-maria Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului la o terta persoana Ryel Ryel Buna ziua si La multi ani! Nu stiu daca anul 2021 va fi mai bun decât 2020, dar cu siguranta noi putem fi mai buni! Acum problema mea... E vorba de ... (vezi toată discuția)