As dori sa stiu si eu daca intr-un proces pentru stabilirea unui progrem de vizite al minorului prin ordonanta presedentiala se poate cere expertiza psihiatrica si in ce conditii.Dar stabilirea paternitatii in ce caz si cine o poate cere?Va multumesc!
Procedura ordonantei presedintiale este una speciala si urgenta prin care se dispun niste masuri vremelnice pentru pastrarea unui drept sau prevenirea unei pagube.
Program de vizitare pe aceasta cale se poate stabili doar provizoriu pana la judecarea in fond a dosarului avand ca obiect stabilirea acestui program.
Pe calea OP nu puteti cere o expertiza psihiatrica, doar in cadrul procesului pe fond.
Pt a va raspunde la a 2 a intrebare precizati data nasterii copilului si daca acesta este din casatorie sau din afara casatoriei.
un copil este nascut in 13.06.2006 si al doilea in 10.02.2012 si amndoi sunt nascuti in cadrul casatoriei.
Privitor la primul subiect ,expertiza vreau sa o cer eu ,mama procesul fiind deschis de tata.
Pentru care dintre cei doi copii va intereseaza procedura de stabilire a paternitatii ? Pentru ca ei sunt nascuti sub guvernarea a doua coduri civile diferite, reglementarile fiind diferite.