avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori

As dori sa stiu si eu daca intr-un proces pentru stabilirea unui progrem de vizite al minorului prin ordonanta presedentiala se poate cere expertiza psihiatrica si in ce conditii.Dar stabilirea paternitatii in ce caz si cine o poate cere?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: teodosie113 , utilizator 11:20, 11 Iunie 2012
Procedura ordonantei presedintiale este una speciala si urgenta prin care se dispun niste masuri vremelnice pentru pastrarea unui drept sau prevenirea unei pagube.

Program de vizitare pe aceasta cale se poate stabili doar provizoriu pana la judecarea in fond a dosarului avand ca obiect stabilirea acestui program.

Pe calea OP nu puteti cere o expertiza psihiatrica, doar in cadrul procesului pe fond.

Pt a va raspunde la a 2 a intrebare precizati data nasterii copilului si daca acesta este din casatorie sau din afara casatoriei.
un copil este nascut in 13.06.2006 si al doilea in 10.02.2012 si amndoi sunt nascuti in cadrul casatoriei.
Privitor la primul subiect ,expertiza vreau sa o cer eu ,mama procesul fiind deschis de tata.
Pentru care dintre cei doi copii va intereseaza procedura de stabilire a paternitatii ? Pentru ca ei sunt nascuti sub guvernarea a doua coduri civile diferite, reglementarile fiind diferite.
pentru cel nascut anul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala, admisibilitate 2cool4school 2cool4school Daca am pe rol divort, pot introduce o cerere de stabilire a unui program de relatii personale cu minorul, pe cale de ordonanta presedintiala? Daca da, nu ... (vezi toată discuția)
Ordonanta prezidentiala incredintare minor oanapdv oanapdv unde ot gasi textul ordonantei prezidentiale pentru incredintare minor? (vezi toată discuția)
Copii minori în afara căsătoriei. mama pleacă cu ei, rupând ... Gabi_41 Gabi_41 Copii minori în afara căsătoriei. Mama pleacă cu ei, rupând ORICE relație cu tatăl. Pe rol, fiind un proces de stabilire a domiciliului minorilor. Cum ... (vezi toată discuția)