avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Coproprietar Prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Coproprietar Prima casa

Daca sotul meu asigura venitul familiei si vrem sa ne cumparam un apartament prin programul Prima casa, eu sunt automat copropietar (50 - 50 %) sau exista si alte cai prin care sotul meu sa poata achizitiona apartamentul si eu sa nu beneficiez decat de o parte sau de nimic din acest apartament?
As vrea sa am siguranta ca prin lege si eu sunt coproprietar al acestui apartament si ca sotul meu nu poate gasi alte subterfugii ca sa-mi dea mai putin sau deloc.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 19:48, 10 Iunie 2012
Sunteţi coproprietar, dar nu 50-50.
În cazul ieşirii din indiviziune se va partaja bunul comun funcţie de contribuţia fiecăruia dintre soţi.
E adevărat că se prezumă contribuţia egală la dobândirea bunului, dar această prezumţie poate fi răsturnată prin probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)
Buna seara! daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza ... FilipRoxana FilipRoxana Buna seara! Daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza o suma de bani (iesire la pensie) si cu aceasta se achizitioneaza un imobil,celalalt ... (vezi toată discuția)
Partaj ddiddii ddiddii buna ziua ! intentionez sa incep o actiune de partaj si am nevoie de ajutor de specialitate pentru care multumesc anticipat! in anul 2003 am achizitionat un ... (vezi toată discuția)