in timpul unei sedinte de judecata avocatul partii parate a spus ca sunt bolnava mintal. acest lucru l-a scris si in concluzii
am cerut judecatorului sa incerce o masura impotriva lui, ca doar conducea un complet de judecat. raspunsul a fost ca - doamna, nu am ce face
m-am simtit profund jugnita, mai ales ca asta se intampla intr-o sala de judecata
in aceasta institutie adesea ma simt hartuita, jignita, plina de manie pt ceeeace se intimpla cu drepturile noastre si cu aplicarea legii:(
calomnia nu mai este infractiune de mult timp, dar probabil ca nu sunteti penalist. iar sustinerea facuta mu este calomnie indiferent cum o privesti, maxim insulta, insa nici aceasta nuneste incriminata.
avoactul nu poate fi tras la raspundere ptr sustinerile facute in cauza ce o reprezinta, deci nunsunt aplicabile conditiile legale,ptr insulta.
colegul meu ar trebui sa stie asta, doar este avocat.
Daca asa a inteles avocatul sa formeze apararea nu aveti ce sa faceti pentru simplul fapt ca a facut o asemenea remarca, fara a avea o baza.
Din moment ce nu are cum sa demonstreze cele spuse, acele cuvinte raman fara insemnatate.
Nu bagati de seama unele remarci rautacioase ale avocatilor, unii sunt putin mai violenti in vorbire.
Uneori , in dorinta de fi cat mai "convingatori" sau pentru a obtine , nu numai simpatia clientului , exista avocati care depasesc limita , pledoariile lor frizand ridicolul , chiar jignind sau insultand fara motiv persoane , care au "dezavantajul" ca le sunt parti adverse in procese.
Din fericire , nu exista multi avocati cu astfel de comportament.
Din nou , trebuie sa ne aducem aminte de zicala cu padurea si cu ... uscaturile
Pledoarii celebre
ne_nicku
Am citit o carte - "Pledoarii celebre" de Iolanda Eminescu.
Superba, de-adreptul ireala!!! Te-apuca doru' de duca atunci cand vezi cum se facea pe timpuri ... (vezi toată discuția)