avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... "Jignire" avocat in instanta, CONSECINTE??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"Jignire" avocat in instanta, CONSECINTE??

Buna dimineata...si ajutor!!!

Intr-o banala cauza civila in care m-am reprezentat singura ( si am si castigat), avocatul partii adverse a cerut la un moment dat "sa se consemneze in incheierea de sedinta" de la termenul respectiv, ca a fost jignit.
Ulterior, studiind dosarul la arhiva, am observat ca POLITIA ( ???!!! ) a cerut incheierea de la acea sedinta, lucru care ma face sa cred ca impotriva mea a fost depusa o plangere penala..( asa cred, sper sa nu fie adevarat...dar...)
Ce se poate intampla, nu am mai trecut prin asa ceva, ce mi se poate intampla?
E de prisos sa spun ca nu l-am jignit pe acel avocat si numai i-am atras atentia ca ceea ce sustine este o aberatie ? ( ca rezultat si procesul castigat de mine prin care instanta mi-a dat dreptate )
Mai mult, instanta la randul ei a consemnat in aceeasi incheiere de sedinta ca acel avocat a jignit o alta parte din proces....
Ce sa fac???

Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 14:23, 11 Noiembrie 2009
Urat, foarte urat! Este precum am patit eu cu un coleg jurist, doar ca nu se intampla in fata completului de judecata! Daca s-a ajuns la astfel de iesiri, de fata cu judecatorii, vai de capul nostru! Am eu o vorba! Pe astia i-a prostit foamea!
Parerea mea este sa aflati daca intradevar s-a depus o plangere impotriva dvoastra si sa incepeti sa va formulati apararea. Pana la urma, va trebui demonstrat ca ati jicnit, dupa aceea sa va ganditi daca se vor lua masuri impotriva dvoastra. In orice caz, pentru insulta, nu cred ca puteti pati cine stie ce, poate doar sa nu se recurga la o pedeapsa administrativa, ma gandesc ca nenea colegul va poate reclama si la barou!
Este frustrant unde s-a ajuns, iar iesirile astea gen mahala, nu cred ca fac cinste activitatilor din salile de judecata!
Va doresc rabdare si mult calm!
Fiti mai explicita, avocatul partiI a cerut consemnarea in incheiere a unui fapt din timpul sedintei indreptat impotriva sa in timpul sedintei, sau a solicitat sa se accepte faptul ca in alta imprejurare a fost jignit si a depus plangere la politie, situatie pe care instanta la solicitarea avocatului a cuprins-o in incheiere? In practica instanta se ingrijeste de buna desfasurare a sedintelor si, mai ales in cazul in care va reprezentati singura, instanta var fi atentionat asupra atitudinii, limbajului si conscintelor inainte de a consemna o situatie iscata in sedinta. In plus se judeca cauza intre parti si obiectul ei.
Precizari:

- eu sunt parte in proces, am ales la acel termen sa ma reprezint singura, desi in acest proces sunt reprezentata de un avocat;
- instanta a mentionat acest lucru in incheierea de sedinta, si anume ca am dorit la acel termen sa ma reprezint singura;
- in timpul sedintei, avocatul partii adverse a cerut sa se consemneze in incheiere ca a fost jignit ( jignirea a constat in faptul ca i-am subliniat faptul ca sustine o aberatie ) si instanta a incuviintat grefierei sa mentioneze acest fapt la cererea avocatului'
- in timpul aceleiasi sedinte, avocatul partii adverse a jignit la randul lui o alta parte din proces ( suntem doua persoane date in judecata de aceasi parte ) lucru pe care instanta l-a consemnat in aceeasi incheiere de sedinta ( mai concis in acea incheiere apare dl. avocat o data ca a fost jignit si a doua oara ca a jignit la randul lui)

Facand aceste precizari, eu, ca simplu om ( nu avocat) avand acea "presupusa" plangere penala, ce mi se poate intampla???
Dupa parerea mea este posibil sa se fi facut o plangere penala, privind savarsirea infractiunii de insulta.
Dar daca s-a consemnat si ceea ce ati sustinut d-voastra., s-ar parea ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni.
Cu alte cuvinte s-ar putea sa fiti chemata la politie pentru o declaratie si doar atat.

In ceea ce priveste atitudinea unora dintre noi in sala de judecata este doar expresia unui neprofesionalism...jignesti doar atunci cand nu mai ai argumente pertinente....ori esti atat de "slab"incat, bazandu-te pe relatia ta cu judecatorii, mergi la intimidare.
"Urli" doar cand nu ai nimic de spus.

Scuze pentru sarcasme.
Nu o sa patiti nimic. E doar "furtuna intr-un pahar cu apa".

Alte discuții în legătură

Parte vatamata amenintata in sala de judecata Liulica Gina Liulica Gina Sunt parte vatamata intr-un proces penal ce are ca obiect inselaciune+fals in declaratii si uz de fals. La primul termen partea care m-a vatamat s-a asezat in ... (vezi toată discuția)
Avocat ce da cu stangul in dreptul dogarudobra dogarudobra in timpul unei sedinte de judecata avocatul partii parate a spus ca sunt bolnava mintal. acest lucru l-a scris si in concluzii am cerut judecatorului sa ... (vezi toată discuția)
Jigniri repetate alina.alin alina.alin Bună ziua! in contextul situației în care ne afăm am atras atenția unui cetățean recent întors din străinătate că nu e normal să se plimbe până ... (vezi toată discuția)