Sunt parte vatamata intr-un proces penal ce are ca obiect inselaciune+fals in declaratii si uz de fals. La primul termen partea care m-a vatamat s-a asezat in sala, in spatele meu si tot timpul pana a venit la rand dosarul nostru m-a jignit cu niste cuvinte pe care nu-mi permit sa le reproduc. La un moment dat s-a sesizat politia pentru ca a agresat-o si pe avocata mea si l-a dat afara din sala. Dupa un timp a venit inapoi in apropierea mea si a inceput iar cu tot felul de cuvinte ca imi era rusine de oamenii din jur. M-am ridicat si am sesizat instanta si am rugat sa ia masuri. Presedintele completului mi-a spus sa imi rezolv afara de sala de judecata aceste probleme. Am ramas perplex pentru ca nu eu au initiat aceasta situatie. Ce ma sfatuiti???? Imi este groaza ca pe 25 martie am urmatorul termen.
Din pacate avocata.....cu toate ca a fost jignita ....eu cred ca ea, avocata trebuia sa intervina....sunt pe cont propriu......daca fac plangere penala pentru insulta se pot cumula cele doua fapte????Va rog ajutati-ma!!??
Rugati instanta sa consemneze faptul ca ati fost agresata verbal, amenintata Iar Parchetul sa ia act de aceste fapte.Consultati-va cu avocata dvs. care are niste drepturi procesuale, in aceasta situatie.
Din nefericire pentru dvs,presedintele completului de judecata,nu ii revine in competenta "anchetarea" cauzelor disputelor partilor din sala de sedinta.
Acesta face intr-adevar"politia" sedintei si singurele lucruri pe care le poate face,consta in aveacuarea celor vinovati sau in amendarea lor,daca manifestarile acestora sunt indreptate impotriva instantei de judecata.
Infractiunea de audienta ,savarsita in timpul sedintei de judecata,
prin care se tulbura linistea si disciplina de sedinta.Daca s-a savarsit o astfel de infractiune , presedintele constata acea fapta, indentifica pe faptuitor si intocmeste procesul verbal.Invinuitul poate fi arestat.Acetele intocmite si invinuitul sunt trimise, de indata, procurorului competent, pentru a dispune asupra urmaririi penale,Constatarea infractiunii este reglementata in cap .I, t. II, C. proc. pen., partea speciala.
Nu stiu daca ceea ce s-a petrecut acolo s-ar incadra in randul infractiunilor de audienta, insa mi se pare ciudat ca instanta , desi cunoscand faptele, sa nu fi luat nicio masura.
Fals?
ContSters88252
am facut plangere penala ,pentru amenintare, unei persoane cu care am avut o altercatie la judecatorie (in afara salii de judecata) cu ocazia ... (vezi toată discuția)