avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte vatamata amenintata in sala de judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte vatamata amenintata in sala de judecata

Sunt parte vatamata intr-un proces penal ce are ca obiect inselaciune+fals in declaratii si uz de fals. La primul termen partea care m-a vatamat s-a asezat in sala, in spatele meu si tot timpul pana a venit la rand dosarul nostru m-a jignit cu niste cuvinte pe care nu-mi permit sa le reproduc. La un moment dat s-a sesizat politia pentru ca a agresat-o si pe avocata mea si l-a dat afara din sala. Dupa un timp a venit inapoi in apropierea mea si a inceput iar cu tot felul de cuvinte ca imi era rusine de oamenii din jur. M-am ridicat si am sesizat instanta si am rugat sa ia masuri. Presedintele completului mi-a spus sa imi rezolv afara de sala de judecata aceste probleme. Am ramas perplex pentru ca nu eu au initiat aceasta situatie. Ce ma sfatuiti???? Imi este groaza ca pe 25 martie am urmatorul termen.
Eu consider ca daca judecatorul a trecut peste cele intamplate,nu putea fi vorba despre un "delict de audienta",ci doar despre niste neintelegeri mai vocale intre parti.
De altfel,chiar daca ar fi fost vorba despre o astfel de infractiune,la numarul de cauze existent,nu cred ca ii mai" arde" vreunui judecator de asemenea constatari.
eu cred ca avocata trebuia imediat sa ia masuri dc asupra ei s-au savarsit fapte asimilate ultrajului. ea trebuia sa atentioneze instanta.
dvs trebuia sa atentionati gardianul. nu este firesc asa ceva, dvs trebuie acum sa depuneti o plangere la politiept faptele petrecute si pe viitor sa rugati instantasa consemneze ce vi se intampla in sala...daca mai veti fi supus insultelor inculpatului.
Infractiunile savarsite in decursul procesului penal , aflat in etapa judecatii, sunt cele de audienta, in cazul carora intocmeste un proces verbal de constatare a activitatii infractionale .Ulterior , acest act e trimis procurorului.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"jignire" avocat in instanta, consecinte?? anniela anniela Buna dimineata...si ajutor!!! Intr-o banala cauza civila in care m-am reprezentat singura ( si am si castigat), avocatul partii adverse a cerut la un moment ... (vezi toată discuția)
Fals? ContSters88252 ContSters88252 am facut plangere penala ,pentru amenintare, unei persoane cu care am avut o altercatie la judecatorie (in afara salii de judecata) cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Lnfractiuni de audienta - ascultatul la casti de pe telefon in mod silentios eusaisapte eusaisapte Buna ziua, un grup restrans de judecatori s-au vorbit sa ma hartuiasca pentru ca unuia dintre este urmarit penal in urma plangerii penale care am formulat-o ... (vezi toată discuția)