avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inscriere in fals la Curtea de Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inscriere in fals la Curtea de Apel

Buna seara; va rog sa ma ajutati cu opiniile dvs.

In prima instanta - tribunal , nu s-a cerut inscrierea in fals a unor inscrisuri depuse .Actiunea civila - anulare act administrativ - a fost respinsa .
In recurs , la curtea de apel , se mai poate cere inscrierea in fals ?Este vreun termen limitativ ?
Se poate cere inscrierea in fals si inainte de recurs ?
Dar dupa recurs ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mototo , utilizator 12:16, 16 Iunie 2012
Potrivit art.304 ind.1 C.proc.civ., recursul declarat împotriva unei hotărâri care, potrivit legii, nu poate fi atacată cu apel nu este limitat la motivele de casare prevăzute în art. 304, instanţa putând să examineze cauza sub toate aspectele.
Aşadar, instanţa va putea examina cauza sub toate aspectele, fie de legalitate, fie de temeinicie. Totuşi, devoluţiunea acestei căi de atac este limitată, întrucât art.304 ind.1 C.proc.civ. conţine o normă specială ce se completează cu dreptul comun în materie, pentru aspectele pe care nu le are în vedere, deci şi cu prevederile art.305 C.proc.civ., care nu îngăduie alte probe noi în recurs, decât înscrisurile.
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un nou sfat .

1.Am primit in baza Legii 544 ca raspuns un document oficial de la institutie publica .
Am dubii privind realitatea acestui document.
Trebuie facuta plangere pentru fals/ uz de fals pentru ca am primit un document pe care il consider fals ?
Mentionez ca documentul mi-a fost comunicat atat mie cat si instantei .Referitor la cel depus in instanta pot cere inscrierea in fals ?

2. Intr-o alta situatie mie mi-a fost comunicat un document cu acelasi numar de inregistrare iar instantei acelasi document cu acelasi numar de inregistrare .
Continutul este acelasi cu o singura deosebire la numarul persoanelor care il semneaza. In cel comunicat instantei figureaza in plus inca doua persoane care semneaza ( in total trei ).
In documentul comunicat mie semneaza o singura persoana .
Cum pot proceda in acest caz ?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
mototo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se interpreteaza art. 304 indice 1 cod procedura civila? vaiscovici vaiscovici La art. 304 indice 1 din C. Pr. Civ. se precizeaza ca recursul declarat impotriva unei hotarari care potrivit legii, nu poate fi atacata cu apel nu este ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, O sentinta civila pronuntata de un complet specializat pe litigii de munca si asigurari sociale este examinata la recurs sub toate aspectele sau ... (vezi toată discuția)
Recurs sau apel? hannia hannia la finalul hotararii date de instanta de fond se arata ca decizia poate fi atacata cu recurs.Intrebarea mea este.Primul pas nu este apelul?Ma puteti lamuri cu ... (vezi toată discuția)