Buna seara,
Ce poate face o Asociatie de proprietari ce are nesansa sa aiba in componenta sa o familie formata din doua persoane cu evidente probleme de handicap mentale, care a ajuns la o datorie mai mare decat fondul de rulment al asociatiei. Nu se poate purta un dialog cu dumnealor, locuiesc in conditii insalubre care au dus si la afectarea vecinilor: instalatii sanitare defecte ce au dus la indundarea vecinului din apartamentul de la etajul inferior; in plus locuinta poate concura cu o ghena de gunoi. Avem pe rol un proces pentru neplata taxelor de intretinere, dar familia a parasit apartamentul de mai bine de o luna de zile - cam pe cand a venit citati - si nu stim cum sa procedam. Exista organe ale statului care ne pot ajuta? Politia nu a vrut sa se implice cand a fost lasata apa deschisa si ii ploua vecinului de trei zile in casa.
Va multumim.
Sa le luam pe rand.
Trebuia sa deschideti actiune in instanta mai devreme, sa nu ajunga la datorii enorme.
Pana la obtinerea unei hotarari judecatoresti, presedintele asociatiei sa instituie privilegiu imobiliar la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara.
Ca are sau nu "handicap mental", nu are legatura cu debitele catre asociatie, conducerea asociatie neavand atributiuni de a consulta si tratat bolnavii.
Acum avand proces pe rol, presedintele sau alt imputernicit, sa se prezinte la termen in instanta si sa sustina ca instanta sa dea o hotarare de obligare a restantierilor la achitarea debitelor...
Nu conteaza unde locuiesc, nu va intereseaza si nu trebuie sa spuneti dumneavoastra instantei ca ei nu stau in apartament de o sapatamana sau o luna. Sunt liberi sa plece, sa ramana, sa circule...Fiti convins ca instanta are dovada ca debitorul a fost citat legal.
Daca restantierul nu se prezinta in instanta, va pierde mai repede decat daca s-ar prezenta.
Cat despre apa ce curge, chiar daca acum este miezul noptii, mergeti repede la subsol si opriti apa pe toata coloana. Pana maine dimineata pe la 8-9 mai incercati sa dati de cineva din familie, sa vina la apartament, sa remediati defectiunea impreuna. Daca nu reusiti, daca nu apare, daca refuza..., formati o comisie dintre membrii comitetului, vecini, administrator (2-4 oameni) si impreuna cu instalatorul fortati usa, intrati, remediati defectiunea sau taiati conductele si le blindati.
Schimbati-i broasca de la usa si puneti-i afis pe usa sa stie ca va gasi cheia la sediul asociatiei. Intocmiti un PV in care povestiti ce ati facut, pe care semneaza comisia (cei care au participat la aceasta operatiune).
Apoi mergeti la subsol si deschideti apa.
1-Responsabil in principal din partea asociatiei de proprietari pentru acumularea de restante mai mari decat intreg fondul de rulment este presedintele asociatiei de proprietari,care avea cunostiinta despre problemele de sanatate ale proprietarilor,de conditiile impropii in care este mentinut apartamentul
2-Responsabil pentru curs apa timp de 3 zile in apartamentul propretarului situat sub apartamentul problema,este evident presedintele asociatiei de proprietari,care avea temei legal art 5 ultimul paragraf din L nr 230/2007 sau inchiderea coloanei pe tronsonul unde a aparut deficienta
Ne-am confruntat cu astfel de problema, sambata noaptea la ora 3 -la apartament etajul 8 ,cu proprietar cu serviciul in alta localitate.S-a incercat fara reusita contactarea telefonica a proprietarului pentru informare si acord pentru intrare fortata,
Defectiunea am solutionat-o prin fortarea sistemului de acces in apartamentul unde s- a spart teava de alimentare cu apa rece baie .Dupa intrarea in apartament ,avand in vedere ora inaintata s-a asigurat inchiderea usii acestuia cu 2 belciuge si lacat
Urmeaza ca luni sa fie chemat persoana specializata care sa remedieze si sa inlocuiasca elementele necesare la sistemul de acces in apartament
@ynocenta...responsabil pt acumulare dataorii cat si celelalte,este comitetul executiv
Am cautat art 5,ultim paragraf..????
Ps. e totusi recomandat ca in cazul spargerii usii sa fie anuntata si politia...au obligatia de a fi prezenta.
Responsabil pentru inundatie este proprietarul si nu presedintele asociatiei, dar acesta, la sesizarea locatarilor loviti de soarta poate lua masura intrarii in apartamentul parasit si a repara ce e de reparat, cu instalator, administrator si martori.
Nu intra in atributiile politiei de a fi martora la ceva.
Usa poate fi deschisa atata timp cat apartamentul nu este locuit, nu se stie nimic de proprietari si din apartament exista posibilitatea de a cauza necazuri celorlalti proprietari.
Cu un PV si martori de fata se poate descuia, repara, incuia, sigila usa.
Multumesc mult.
Am instituit privilegiu imobiliar, dar pe cei in cauza nu i-a interesat si datoriile s-au acumulat mai departe. I-am dat in judecata, dar la cat sunt de ocupati judecatorii, asteptam. Sper ca nu exista o alta varianta decat sa le oblige sa plateasca.
Dar ce se intampla daca nu vor plati? Pentru ca nu au efectiv venituri.
Vom fi nevoiti sa apelam la un executor judecatoresc? Va fi scos apartamentul la vanzare? Nu stiu. Mi se pare destul de inuman, dar nici nu vom mai putea plati noi cheltuielile.