avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dobandire drept proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dobandire drept proprietate

Buna ziua,
am urmatoarea speta:
Ion primeste in urma cu peste 30 ani ca dar de nunta ( nu exista nici un act), de la unchiul sau Gheorghe, un teren pe care acesta isi construieste casa. Impozitul pe acest teren este platit de Ion pe numele sau, deci la impozite si taxe terenul este pe numele lui Ion. Nu exista cadastru si nimic altceva facut la acest teren.
Ce anume trebuie sa faca Ion pentru a deveni proprietar al acestui teren?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tudosavioleta , utilizator 23:48, 11 Iunie 2012
Poate face o actiune in uzucapiune si accesiune imobiliara.
Buna ziua, va multumesc pt raspuns.
As vrea sa adaug:
Gheorghe a avut trei mostenitori: A, B si C. C a murit fara mostenitori. Trebuie sa iau legatura cu A si B pentru dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune? Ce pasi trebuie sa urmez? (explicati-mi clar, inteleg repede) :)

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune pe un teren lasat prin testament de la tata la fiu MarianCristian MarianCristian Buna ziua Comunitate, va prezint pe scurt situatia cu care ma confrunt. Strabunicul meu cumpara cu Contract V.C. in 1927 un teren in Bucuresti, Raionul Tudor ... (vezi toată discuția)
Daca in ultimii 20 de ani impozitul pe pamant a fost platit de bunicul meu poate sa devina proprietar? Ionut.X Ionut.X Bunicul meu a avut un unchi care nu a avut mostenitori si l-a luat sa aiba grija de el doar ca nu i-a dat nimic in scris bunicului meu si de cand a murit ... (vezi toată discuția)
Revenire automata a unui imobil dupa mai bine de 30 ani de dari la stat ramqby ramqby Buna ziua. Socrul meu are o casa plus teren,pe care proprietari sunt parintii lui,care au decedat.Asa figureaza la primarie,el nu are nici un act,cum erau ... (vezi toată discuția)