Buna seara.Multumesc anticipat celor ce isi vor dedica momente din propriul timp liber citind si dandu-mi un eventual consiliu in aceasta situatie personala.Dupa ani de casnicie din care a rezultat un copil,in ianuarie2010 am contactat o avocata pentru a ma reprezenta in procesul de divort.Tin sa mentionez ca locuim si muncim atat eu cat si fostul sot,cu acte in regula in Italia.Copilul are 16 ani si se afla aici cu noi.La cererea d-nei avocat,i-am trimis toate documentele necesare imediat, pt.ca acest proces sa decurga corespunzator.Imediat mi s-au cerut si 400 de euro.Zis si facut.Timpul trecea,si d-na avocat nu mai dadea nici un semn.Uneori o sunam sa ma interesez la ce punct s.a ajuns cu procesul si dansa ma tot repezea spunandu-mi ca e nevoie de timp.(era un simplu divort fara partaj si fara altceva de impartit).Am dat toata increderea mea acestei avocate si tot timpul necesar.Dupa un an,in care nu s-a facut nimic,mi-a cerut alti 200 de euro.(pt taxe,spunea dumneaei) I-am trimis imediat.A mai trecut un an,mi-a mai cerut 200 de euro.i-am trimis si pe acestia(tot pt taxe).In sfarsit,dupa doi ani de asteptare si cu pretul total de 800 de euro,s-a terminat divortul in februarie2012.Rezultatul?????????? .............................................HOTARASTE................................ 1.ca eu va trebui sa revin la numele avut anterior,cu toate ca am cerut sa pot ramane la numele purtat in timpul casatoriei(daca era necesar,fostul sot isi dadea acordul_) 2.obliga tatal la plata pensiei alimentare de 25%din venitul minim pe economie intrucat nu s-a facut dovada ca realizeaza venituri.(eu mentionez ca am trimis avocatei contractul de munca si adeverinta de salar al fostului sot) 3.ca eu renunt la cheltuieli de judecata (mentionez si aici ca nu am declarat ca renunt) 4.am platit 800 de euro pt care nu am primit nici o chitanta de plata(pot demonstra ca dansa a primit aceasta suma) 5.locuind amandoi in Italia,am trimis avocatei domiciliul stabil de aici,dar dansa a scris la dosar adresa mea si al fostului sot de acum 15 ani in urma din Romania,iar hotararea de divort a fost trimisa acolo,si a fost destul de greu de recuperat As dori sa stiu cum as putea rezolva acum situatia pensiei alimentare,odata hotarat tot ceea ce v.am descris mai sus. As putea face o reclamatie impotriva acestei avocate? MULTUMESC
Daca pensia de intretinere stabilita de instanta este prea mica raportata la veniturile tatalui copilului minor, atunci puteti solicita instantei, printr-o noua actiune, majorarea pensiei de intretinere.
Da, doamna, puteti face si plangere, puteti si sa o actionati in judecata pentru banii incasati, puteti sa ii faceti plangere la finante pentru evaziune...
Ce alegeti dintre astea, dv. stiti. Eu as opta macar pentru plangere, aceasta o puteti face la Barou initial.
Sotul castiga 1200 euro pe luna(,demonstrat fiind) dar nu stiu ce a declarat la proces d-na avocat si cum s-a putut stabili 25% din sal.minim pe ec.Fiind in Italia si fiind in necunostinta acestui tip de procedura as vrea sa stiu daca aceeasi avocata imi va putea in vreun mod repara greseala pe care ea mi-a creat-o,dat fiind faptul ca a primit 800 de euro.Multumesc
15.02.2012 Nu as putea demonstra ca a fost o greseala a d-nei avocat? Multumesc
E foarte neplacut sa reclami o persoana care reprezinta justitia.Dar in acelasi timp,foarte rusinos sa fii nevoit sa platesti 800 de euro pentru care eu nu am primit absolut nici o chitanta.Eu pot demonstra ca dansa a primit acesti bani,intrucat am chitantele de la banca pe numele dumneaei.Credeti ca facand o plangere,pierd doar timp,ori as putea rezolva ceva?Multumesc.
De rezolvat rezolvati ceva, nu stiu insa daca ce doriti dv.
Puteti demonstra ca o fi greseala doamnei avocat, dar cui? S-a facut comunicarea, unde, cui, mai sunteti in termen de atac?
Daca insa nu faceti nimic, e ca si cum ati accepta ca ati facut bine sa dati bani fara chitanta. Stiti vorba aia cu facutul omului cu mana lui... cam asa ceva.
Pensia alimentara
ovidiu.ro
Buna ziua tuturor.Ma adreses voua cu acesasta nelamurire.
Am un copil cu fosta mea sotie de care sunt divortat de 4 ani.Acum eu stau ii italia de 3 ani in ... (vezi toată discuția)