Buna seara.Multumesc anticipat celor ce isi vor dedica momente din propriul timp liber citind si dandu-mi un eventual consiliu in aceasta situatie personala.Dupa ani de casnicie din care a rezultat un copil,in ianuarie2010 am contactat o avocata pentru a ma reprezenta in procesul de divort.Tin sa mentionez ca locuim si muncim atat eu cat si fostul sot,cu acte in regula in Italia.Copilul are 16 ani si se afla aici cu noi.La cererea d-nei avocat,i-am trimis toate documentele necesare imediat, pt.ca acest proces sa decurga corespunzator.Imediat mi s-au cerut si 400 de euro.Zis si facut.Timpul trecea,si d-na avocat nu mai dadea nici un semn.Uneori o sunam sa ma interesez la ce punct s.a ajuns cu procesul si dansa ma tot repezea spunandu-mi ca e nevoie de timp.(era un simplu divort fara partaj si fara altceva de impartit).Am dat toata increderea mea acestei avocate si tot timpul necesar.Dupa un an,in care nu s-a facut nimic,mi-a cerut alti 200 de euro.(pt taxe,spunea dumneaei) I-am trimis imediat.A mai trecut un an,mi-a mai cerut 200 de euro.i-am trimis si pe acestia(tot pt taxe).In sfarsit,dupa doi ani de asteptare si cu pretul total de 800 de euro,s-a terminat divortul in februarie2012.Rezultatul?????????? .............................................HOTARASTE................................ 1.ca eu va trebui sa revin la numele avut anterior,cu toate ca am cerut sa pot ramane la numele purtat in timpul casatoriei(daca era necesar,fostul sot isi dadea acordul_) 2.obliga tatal la plata pensiei alimentare de 25%din venitul minim pe economie intrucat nu s-a facut dovada ca realizeaza venituri.(eu mentionez ca am trimis avocatei contractul de munca si adeverinta de salar al fostului sot) 3.ca eu renunt la cheltuieli de judecata (mentionez si aici ca nu am declarat ca renunt) 4.am platit 800 de euro pt care nu am primit nici o chitanta de plata(pot demonstra ca dansa a primit aceasta suma) 5.locuind amandoi in Italia,am trimis avocatei domiciliul stabil de aici,dar dansa a scris la dosar adresa mea si al fostului sot de acum 15 ani in urma din Romania,iar hotararea de divort a fost trimisa acolo,si a fost destul de greu de recuperat As dori sa stiu cum as putea rezolva acum situatia pensiei alimentare,odata hotarat tot ceea ce v.am descris mai sus. As putea face o reclamatie impotriva acestei avocate? MULTUMESC
Raman uimita de modul dumneavoastra de a-mi raspunde.Stiu ca nu sunteti obligata in nici un fel,in ceea ce ma priveste.Imi da cu adevarat impresia ca o mana spala pe alta......In raspunsurile dumneavoastra,deduc un pic de rautate si ignoranta in ceea ce priveste acest caz.Cu tot respectul in calitatea pe care o detineti, dar nu este cazul sa facem analiza cuvintelor scrise(restituire).Divortul a inceput pe 10 ianuarie 2010 si s-a terminat pe 15 februarie 2012,timp in care aceasta doamna nu inceta sa imi ceara bani,pana in momentul ca am spus eu stop.As vrea sa va intreb ce numiti dumneavoastra DIVORT AMARAT?Consider ca ar trebui sa fie respectati clientii,atata timp ca ei PLATESC.In ceea ce priveste traducerea,poate fi vorba doar de ancheta sociala,si doar atat.Eu dupa doi ani ma gasesc pentru copilul meu cu o pensie calculata in baza salariului minim pe economie,cu toata ca aceasta avocata are contractul de munca al fostului sot din italia.Cum se explica acest lucru? Daca fostul sot nu s-a prezentat la divort,este pentru ca toate citatiile mele cat si ale lui au fost trimise la adresele la care noi nu mai locuim de ani si ani din Romania.Mentionez ca am lasat avocatei buletinele cu adresele valabile din Italia.Deci,ce inseamna acest lucru?Ca noi ce muncim in strainatate,suntem doar o vaca de muls?O seara buna.
Inseamna ca nu intelegeti nimic din cele ce va spun si ca dv. stiti mai bine, daca ne racim gura intreband de pomana. Inteleg ca era vorba de traducerea doar a unei anchete sociale, insa contractul sotului se depunea in italiana??
Divort amarat, banal, ordinar este un divort care nu prezinta aproape nicio dificultate juridica in sensul obtinerii de catre avocat a solutiei pe care o urmareste in instanta. Nu era nicio jignire si nu confundati dovortul amarat cu clientul care era, sincer, stralucit, cu care am avut o colaborare foarte buna, desi a durat circa 2 ani si jumatate.
Atata timp cat discutam pe langa speta, eu ma retrag.
Rautate nu pot avea raportat la un caz, dar am incercat sa fiu putin mai categorica in cererea de informatii fara de care nu va pot ajuta, pentru ca imi pare ca nu intelegeti nevoia de ele si asa poate va determinam sa ma ajutati sa va ajut, dar nu functioneaza nici asta.
Pensia alimentara
ovidiu.ro
Buna ziua tuturor.Ma adreses voua cu acesasta nelamurire.
Am un copil cu fosta mea sotie de care sunt divortat de 4 ani.Acum eu stau ii italia de 3 ani in ... (vezi toată discuția)