avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare de divort si accesorii nesatisfacatoare din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare de divort si accesorii nesatisfacatoare din cauza avocatei

Buna seara.Multumesc anticipat celor ce isi vor dedica momente din propriul timp liber citind si dandu-mi un eventual consiliu in aceasta situatie personala.Dupa ani de casnicie din care a rezultat un copil,in ianuarie2010 am contactat o avocata pentru a ma reprezenta in procesul de divort.Tin sa mentionez ca locuim si muncim atat eu cat si fostul sot,cu acte in regula in Italia.Copilul are 16 ani si se afla aici cu noi.La cererea d-nei avocat,i-am trimis toate documentele necesare imediat, pt.ca acest proces sa decurga corespunzator.Imediat mi s-au cerut si 400 de euro.Zis si facut.Timpul trecea,si d-na avocat nu mai dadea nici un semn.Uneori o sunam sa ma interesez la ce punct s.a ajuns cu procesul si dansa ma tot repezea spunandu-mi ca e nevoie de timp.(era un simplu divort fara partaj si fara altceva de impartit).Am dat toata increderea mea acestei avocate si tot timpul necesar.Dupa un an,in care nu s-a facut nimic,mi-a cerut alti 200 de euro.(pt taxe,spunea dumneaei) I-am trimis imediat.A mai trecut un an,mi-a mai cerut 200 de euro.i-am trimis si pe acestia(tot pt taxe).In sfarsit,dupa doi ani de asteptare si cu pretul total de 800 de euro,s-a terminat divortul in februarie2012.Rezultatul?????????? .............................................HOTARASTE................................ 1.ca eu va trebui sa revin la numele avut anterior,cu toate ca am cerut sa pot ramane la numele purtat in timpul casatoriei(daca era necesar,fostul sot isi dadea acordul_) 2.obliga tatal la plata pensiei alimentare de 25%din venitul minim pe economie intrucat nu s-a facut dovada ca realizeaza venituri.(eu mentionez ca am trimis avocatei contractul de munca si adeverinta de salar al fostului sot) 3.ca eu renunt la cheltuieli de judecata (mentionez si aici ca nu am declarat ca renunt) 4.am platit 800 de euro pt care nu am primit nici o chitanta de plata(pot demonstra ca dansa a primit aceasta suma) 5.locuind amandoi in Italia,am trimis avocatei domiciliul stabil de aici,dar dansa a scris la dosar adresa mea si al fostului sot de acum 15 ani in urma din Romania,iar hotararea de divort a fost trimisa acolo,si a fost destul de greu de recuperat As dori sa stiu cum as putea rezolva acum situatia pensiei alimentare,odata hotarat tot ceea ce v.am descris mai sus. As putea face o reclamatie impotriva acestei avocate? MULTUMESC
Eu doresc obtinerea platei pensiei alimentare de catre fostul sot,detinand contractul sau de munca in ceea ce priveste avocata,doresc ca dumneaei sa-mi elibereze chitantele de plata ,facute cu cei 800 de euro,suma pretinsa si avuta de la mine.Dumneavoastra spuneti ca eu as avea vina afirmand ca CE-SI FACE OMUL CU MANA LUI....Tin sa va spun ca eu nu am avut nici cea mai mica intentie de a mitui,cumpara aceasta avocata pentru a ma apara intr-un proces dificil.Era un SIMPLU DIVORT,fara partaj fara ca fostul sot se se fi prezentat nici macar o data.Banii pe care eu i-am platit,avocata imi spunea ca trebuiesc pt taxe,traduceri publicitate largita,etc.Locuind in italia nu aveam nici cea mai vaga idee de cat poate fi pretul unui divort.Am avut toata increderea,considerand ca nu exista o alta persoana in gradul de a te apara,decat propriul avocat.I-am trimis diverse mesaje cerand aceste chitante de plata,dar dansa nu-mi raspunde.In august merg acasa si doresc sa stiu daca e posibil cu ajutorul dumneavoastra pasii pe care va trebui sa-i fac.Doresc sa fac o reclamatie la finante impotriva avocatei pt banii primiti.Doresc sa stiu cum pot obtine inapoi diferenta ce mi se cuvine.Va trebui sa-mi iau un alt avocat? MULTUMESC!!!!!!!!!!
Doamna, poate nu am fost clara, eu asa am crezut...
DACA nu faceti ceva, e un fel de ce-si face omul cu mana lui isi face...

Traducerile pot duce la mult, va spun din experienta traducerii actlor din italiana care, uneori, s-au ridicat la sute de euro per proces.
Mie suma nu imi pare mare. Ce inseamna sa recuperati diferenta, nu inteleg, stiti cat au fost cheltuielile daca nu va raspunde la telefon?

Ca sa va ajutam, va cerem informatii; daca va concentrati pe cele ce nu va place in raspunsuri si ignorati intrebarile, nu va putem ajuta. Noi lucram pe baza de informatii.
Va recomand, oricum, inainte de a veni in tara, sa o notificati pe doamna avocat, poate rezolvati totul amiabil si va costa mai putin timp, bani si nervi.
puteti promova oricand o noua actiune pentru majorare pensie de intretinere....ideal era sa faceti apel in 30 de zile de la comunicarea hotarariii ....nu ati facut , faceti alta actiune cu un avocat mai serios.
Imi cer scuze daca nu am fost destul de clara.Nu cred ca evit nici un raspuns la intrebari dat fiind faptul ca este total in interesul meu.Mi se pare ca am explicat tot ceea ce e de spus.Intrebarea mea este; ce traducere ar fi avut de facut?Poate costa 300?500?600? dar pana la 800 de euro........Mie mi se pare,si imi cer scuze daca gresesc, ca dumneavoastra evitati sa-mi dati raspunsuri clare neraspunzandu-mi inca la intrebarea;..dansa este obligata de a-mi restitui chitantele de plata,ori nu? VA MULTUMESC
Restituire inseamna ca ati avut ceva ce vi s-a luat si acum vreti acel lucru inapoi; dv. nu ati avut niciodata chitantele, ele nu vi se pot restitui, vi se pot insa inmana DACA nu au fost depuse pentru cheltuieli in original la dosar.
Care e situatia, nu stiu.
E stupid sa intrebati daca trebuie sa va dea chitantele atata timp cat am plecat de la bun inceput de la premisa ca acele chitante vi se cuvin. Nu ati pus niciodata aceasta intrebare.
In schimb, noi am pus intrebarea daca mai sunteti in termen de apel mai mult de o data si pauza publicitate.

Inteleg ca dv. considerati ca ne-ati spus tot, dar nopi consideram ca mai sunt necesare date; daca dv. stiti mai bine, atunci nu are rost sa intrebati, daca vreti un sfat, mai bine raspundeti.
Eu am cheltuit sute de euro pentru traduceri acte de spatiu, asigurari medicale, ancheta sociala etc. pentru un divort amarat in care partea adversa nici nu s-a prezentat. Dar e numai un caz, nu stiu cum e la dv.

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare aciocoiu aciocoiu Sunt divortata din 2010 iar fiul meu in varsta acum de 13 ani a fost incredintat tatalui. Eu traiesc in afara Romaniei unde mi-am intemeiat o alta familie ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minori Marta B. Marta B. Fostul soț locuiește și lucrează în Italia ca liber profesionist. Când am deschis dosarul de divorț, am specificat toate datele necesare justiției ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ovidiu.ro ovidiu.ro Buna ziua tuturor.Ma adreses voua cu acesasta nelamurire. Am un copil cu fosta mea sotie de care sunt divortat de 4 ani.Acum eu stau ii italia de 3 ani in ... (vezi toată discuția)